szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Andreas Rudas egy időben a magyar RTL vezérigazgatója is volt. Neve főleg a reklámadó-ügy miatt lehet ismerős.

Leváltották az RTL Group regionális alelnökét, Andreas Rudast, aki ezentúl kizárólag a magyar ügyekkel fog foglalkozni a cégnél tanácsadóként – közölte a társaság. Rudas átmenetileg az RTL Magyarország vezérigazgatója is volt Dirk Gerkens tavaly tavaszi leváltása után, amikor a leginkább az RTL-t sújtó reklámadó miatt került nehéz helyzetbe a cég.

Andreas Rudas az RTL Közép- és Kelet-Európáért, valamint Ázsiáért felelős regionális alelnöke volt, a cég azonban most azt közölte, január elsejétől a 46 éves Andreas Fischer fogja betölteni ezt a posztot – ő eddig Rudas alá tartozott, és a fejlődő piacokkal foglalkozott.

Az RTL-csoport közleményében azt írják, Rudas szerződése december 31-én lejár, novemberben pedig betölti a 63-at, így közös megállapodással arra jutottak, hogy a továbbiakban tanácsadóként fog dolgozni a cégcsoportnak, különös tekintettel az RTL Magyarországra. Emellett tanácsadóként továbbra is tagja lesz az RTL Magyarország elnökségének is.

Az új regionális vezető Fischer fogja felügyelni azonban az RTL magyarországi, horvátországi és délkelet-ázsiai csatornáit és a német rádióadókat.

Anke Schäferkordt és Guillaume de Posch, az RTL Csoport társvezérigazgatói közleményükben megköszönték Andreas Rudasnak a munkáját, külön kitérve arra, hogy az RTL Magyarország elnökségének vezetőjeként és ideiglenes vezérigazgatójaként döntő szerepe volt abban, hogy átvezesse a céget az elmúlt évek viharos időszakain.

"Soha nem tárgyaltam Lázárral Berlinben" - interjú az új RTL-főnökkel

Soha nem tárgyaltak a kormánnyal a reklámadó részleteiről, így javaslatokat sem fogalmaztak meg, hogy mit változtasson a kabinet, mindössze jelezték: a törvény diszkriminatív és korlátozza a versenyt - állítja az RTL Group regionális alelnöke, a magyar RTL ideiglenes igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!