szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Verrasztó testvérek is csatlakoznak Hosszú Katinkához: a Nemzeti Sportnak elküldött közleményükben fejtik ki a véleményüket az Iron Lady és az úszószövetségi elnök, Gyárfás Tamás között zajló vitáról.

Verrasztó Evelyn és Dávid a lapnak azt írta: gyerekkoruk óta az úszás a legfontosabb dolog az életükben, ezért csatlakoznak Hosszú Katinka és Gyurta Dániel kijelentéseihez.

Emlékeztetnek: a jelenlegi úszógeneráció rangidős és élvonalbeli versenyzői mind hasonlóképpen gondolkodnak, hiszen hosszú évek óta saját bőrükön tapasztalják, hogyan működik a jelenlegi rendszer.

Úgy gondoljuk, megérett az idő a közös fellépésre, az úszók és a szövetség érdekeit is szem előtt tartó, szakmailag is a jelenkor igényei és kívánalmai szerint működő sportági konszenzus megteremtésére a feszültségmentes felkészülés érdekében!" – áll a testvérek által szignált közleményben.


Hosszú Katinka kedden, a Facebook-oldalán tett közzé nyílt levelet, amelyben kritizálta a Magyar Úszószövetséget, és lemondásra szólította fel az elnököt, Gyárfás Tamást. A szövetség még aznap, közleményben reagált az Iron Lady felvetéseire, tagadva azokat. Szerdán sajtótájékoztatón Gyárfás és az úszók szövetségi kapitánya, Hargitay András arról beszélt, Hosszú és edző-férje, Shane Tusup régóta nem állnak velük szóba, pedig ők nyitottak a kommunikációra.

Gyárfás Hosszú Katinkáról: Ha ezen múlik, letérdelek

Nem mond le Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról. A sportvezetőt kedden a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szólította fel erre, Gyárfás azonban úgy érzi, bírja a szövetség elnökségének támogatását, s kötelezettségei is vannak - például a jövő évi vizes vb -, amelyek miatt nem tehet így.

Még szerdán Gyurta Dániel is megnyilatkozott az ügyben, akinek szavait később Hargitay az MTI-nek adott nyilatkozatban próbálta finomítani, magyarázni. Erre Gyurta a saját Facebook-oldalán tette helyre a szövetségi kapitányt.

Gyurta Dániel kiáll Hosszú Katinka mellett

Változásokat remél Gyurta Dániel is. Az olimpiai bajnok reméli, hogy a személyes érdekek helyett végre az úszókéi kerülnek előtérbe.

Nemcsak az olimpiai bajnok mellúszó, de Rio bronzérmese, Kapás Boglárka is jelezte: egyetért Gyurta szavaival, nincs minden rendben az úszósportban. Ugyancsak szerda este Bernek Péter menedzsmentje is reagált Hosszú Katinka egy korábbi kritikájára, amelyet a 12 milliós szerződés eltépéséről híressé vált sajtótájékoztatóján fogalmazott meg.

Kapás Boglárka szerint is gond van az úszósportban

Kapás Boglárka is úgy látja, nincs rend a magyar úszósportban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak