szerző:
hvg.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is megszólalt a Magyar Úszószövetség és annak elnöke, Gyárfás Tamás körül kialakult helyzetről.

Szabó Bence a Magyar Időknek nyilatkozott röviden, kikötve azt, hogy nem hivatalosan, csak magánemberként fűz kommentárt a helyzethez. "Rendpárti vagyok, a sportban pedig rend nélkül nem működnek a dolgok. A suszter maradjon a kaptafánál, az úszó ússzon, a vezető vezessen. Ám ha ekkora klasszisok nyilvánulnak meg, mint Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel, akkor arra mindenképpen oda kell figyelni" – fogalmazott Szabó.

Eddig aktív sportvezetőként csak Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára nyilatkozott az ügyről, amely Hosszú Katinka keddi, Gyárfást távozásra felszólító nyílt levele nyomán pattant ki. Ő az Origónak a napokban arról beszélt, hogy a sportolók kritikáira a sportági szövetségnek, illetve a közgyűlésnek van lehetősége reagálni, nem neki kell megítélnie azokat. Ő ugyanakkor mindent meg fog tenni, hogy kimagasló teljesítményüket továbbra is elősegítse.

Gyárfás Tamás lemondásával kapcsolatban pedig hangsúlyozta: egy tisztviselő megválasztása mindig demokratikus folyamat eredménye, így az esetleges távozásának is megvannak a jogi keretei.

Gyárfás Tamás: Nem sértődhetek meg, 2020-ig kitartok

"Nem mondok le, kutya kötelességem, hogy a 2017-es vizes vb-t és a budapesti 2020-as vizes Eb-t végigvigyem, nem sértődhetek meg" - mondta a Magyar Úszószövetség elnöke a hvg.hu-nak, több kérdésre viszont nem akart válaszolni. Pedig a helyzete látszólag sokat romlott Hosszú Katinka újabb provokatív megszólalása óta. Hargitay András után tehát ő sem mond le.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!