szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az igazságügyi bizottság fideszes tagjai leszavazták a napirendről azt a jobbikos alkotmánymódosító javaslatot, amely nagyon hasonlít az Orbán Viktor által benyújtott javaslathoz.

Nem kerül az Országgyűlés elé a Jobbik alkotmánymódosítási javaslata, mert az igazságügyi bizottságban a fideszes képviselők leszavazták a napirendről az indítványt – adta hírül az Index.

Két jobbikos és a független Kész Zoltán hétfőn igennel szavazott, nyolc kormánypárti képviselő azonban nemet mondott, így nem került napirendre Vona Gáborék alaptörvény-módosítása. A fideszesek egyike, Vas Imre azzal érvelt, hogy a Jobbik nem fogalmazta meg elég pontosan a letelepedési kötvényről szóló mondatot. A javaslat nem sokban különbözött Orbán Viktorétól, amelyet november elején szavazott le az Országgyűlés. A hvg.hu a múlt héten plágiumkeresővel hasonlította össze a két javaslatot, az eredményt az alábbi cikkben olvashatja el:

Orbán pontatlanul idézte az Alaptörvényt

Összehasonlítottuk a Fidesz és a Jobbik alkotmánymódosítását a Sztaki plágiumkeresőjével, megmutatjuk, mi a különbség közöttük, és egy apró bakira is bukkantunk.

A Jobbik még októberben adott ultimátumot a Fidesznek: akkor szavazzák meg Orbán alaptörvény-módosítását, ha a Fidesz beszünteti a letelepedésikötvény-bizniszt. Bár a kormány közölte, nem enged a zsarolásnak, belengették, hogy kivezetik a letelepedési kötvényt, amelyre amúgy sincs már szükség. Így azonban a Jobbik nem szavazta meg a kétharmados támogatást igénylő alkotmánymódosítást, helyette beadták a maguk verzióját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Curtisnek a foci is "jól megy"

Curtisnek a foci is "jól megy"

A törékeny dívától Csámpás Roziig - a sokszínű Pécsi Ildikó

A törékeny dívától Csámpás Roziig - a sokszínű Pécsi Ildikó

Magyarország számára a jogállamiság-vita nem csak teher, lehetőség is

Magyarország számára a jogállamiság-vita nem csak teher, lehetőség is