szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan sokat javult a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István állapota, hogy a közelmúltban kiengedték a tököli rabkórházból – így értesült a Velvet egy családközeli informátortól, aki szerint a 76 éves férfit Győrben tartják már előzetes letartóztatásban.

A bőnyi nyugdíjasnál október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást akartak tartani, feltehetően illegálisan tartott fegyverek miatt, de ő tüzet nyitott a rendőrökre, és egyiküket megölte. Az idős férfi is megsérült, másnap a győri kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, onnan pedig a tököli rabkórházba szállították. November elején hallgatták ki először, a kórházi ágyán. Ügyvédje egyelőre nem közölte, tett-e már vallomást – írja a Velvet.

Ugyancsak a Velvet értesülése volt korábban az, hogy Győrkös István, aki egyébként a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobbos csoport vezetője, azt állította: véletlenül sült el a fegyvere.

Az idős férfi továbbra sem tarthatja a kapcsolatot a családjával, a történtek óta nem találkozhatott még senkivel, de csomagot már küldhettek neki.

A lövöldözés után a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Győrkös fiainál is kutattak illegális fegyverek után. Ifjabb Győrkös István ügyvédje a Velvetnek azt mondta: védencénél kétszer volt eddig házkutatás, először fegyvereket és robbanóanyagokat, másodszor pedig számítástechnikai eszközöket kerestek.

A védőügyvéd határozottan cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ifjabb Győrkös migránsellenes akcióra készült volna, bár a rendőrök ezzel összefüggésbe hozták a férfit. Németh Imre azt is hangsúlyozta: ifjabb Győrkös és a rendőrgyilkossággal vádolt apja ügye függetlenül zajlik egymástól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!