szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több kerület is szívesen befogadná a vidámparkot – írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lap Wintermantel Zsolt, IV. kerületi polgármester közlésére hivatkozva azt írta: Újpest két területet is tud javasolni azoknak a befektetőknek, akik vidámparkot építenének. Az egyik ilyen a használaton kívüli, fővárosi tulajdonban lévő vízműtelep területe, a másik az Aquaworld melletti mintegy 13 hektáros terület.

Zugló az érdeklődő befektetőnek Rákosrendezőt ajánlotta, az önkormányzat ezt a Vasúttörténeti Park közelségével indokolta a lapnak, illetve azzal, hogy könnyen megközelíthetővé lehetne tenni helyszínt a kisföldalatti vonalának meghosszabbításával.

A XVI. kerületet ugyan befektető, érdeklődő még nem kereste meg szórakoztató park létesítésének szándékával, de az önkormányzat tájékoztatása szerint szívesen értékesítenék ilyen célra a tulajdonukban lévő mátyásföldi reptér területét.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a közelmúltban nem érkezett megkeresés vidámpark létesítése ügyében.

A hat és fél hektáros városligeti Vidám Park 2013. szeptemberében zárta be kapuit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!