szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olimpiai bizottságon belüli viszályok vezettek Szabó Bence elküldéséhez, de a Blikk szerint a MOB-elnök Borkai is sorra kerül.

A Blikk szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, Borkai Zsoltnak a győri sleppje miatt alakult ki konfliktus a szervezeten belül, és Szabó Bence főtitkár, valamint Siklós Erik kommunikációs igazgató után távozhat Fábián László sportigazgató is.

Szabó Bence a Sport Tv-ben azt mondta, Borkai szerinte rossz tanácsadókkal vette körül magát, vélhetően az elnöki tanácsadó Sipos Gertrúdra és a Szabó helyére kinevezett Bartha Csabára gondolt. 

A sporttörvénnyel nemrég lényegében lefokozott Borkai a személycseréket nem magyarázta meg, de egy közleményben arra utalt, hogy

"a Magyar Olimpiai Bizottság is csapatként kell, hogy működjön, ahol az egyén érdekei és büszkesége nem állhatnak a többség érdeke felett".

A Blikk egyébként úgy tudja, hogy Borkai Zsolt sem maradhat a helyén, őt a lap szerint Simicskó István hovédelmi miniszter váltja majd. Borkai megbízása 2017. június 30-án jár le.

Szabó Bencéről a Népszava azt írta, hogy tízmilliós végkielégítéssel távozhat a MOB-tól.

Olimpiai bukta: Borkai szinte mindent megkapott, és most szinte minden elveszít

Abba is bele lehet bukni, ha dől a pénz a területre - ezt a tételt látszik igazolni a sporttörvény tervezett módosítása. A MOB sokmilliárdot költhetett el olyan sportágakra, amelyek nem hozták az eredményt, ezért elveszti jogosítványai, pénze és feladatai jó részét, és érkezhet megint egy sportminiszter, de legalább egy -államtitkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!