szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába rendelte el a bíróság a kuruc.info holokauszttagadó oldalának a lekapcsolását, az még mindig él - írja a Népszava.

Több mint másfél éve nem sikerült lezárni a neonáci kuruc.info ügyét, mert ugyan a bíróság tavaly tavasszal elrendelte, elérhetetlenné kell tenni a portál "holokamu" című holokauszttagadó aloldalát, az a mai napig elérhető maradt - írja a Népszava.

Az oldal lekapcsolását az ügyészség kezdeményezte tavaly tavasszal, a nemzeti szocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának a bűntette miatt, konkrétan a holokauszt tagadása miatt.

De szintén elérhető még a kurucinfón az a 2013-as, ugyancsak holokauszttagadó cikk, amelynek a bíróság egyszer már elrendelte a törlését.

A Népszava felidézi, hogy Deutsch Tamás 2013-ban 72 órás "ultimátumot" adott a magyar ügyészségnek, hogy "törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra" számolja fel a kuruc.info működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft