szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Átlátszó szakemberekkel felbecsültette a félig Rogán Antal tulajdonában lévő balatonlellei nyaraló felújítási költségeit és az derült ki, hogy arra valószínűleg ráment a miniszter egész éves hivatalos fizetése. De akkor ki fedezte az összes többi kiadását?

A lap forrásai szerint tavaly ősztől idén áprilisig kisebb megszakításokkal folyamatosan dolgoztak a Honvéd utca 27. alatt, az ingatlanon külső és belső munkálatok is folytak. Megkérdezték a kabinetminisztert is a felújításról, annak mértékéről és a tízmilliós nagyságrendűnek tűnő kiadások forrásáról is. Rogán nevében a minisztérium sajtóosztálya válaszolt, miszerint a balatonlellei nyaralóban történt felújítást, annak mértékét magánügynek tartják. Azonban az kívülről is jól látszik, hogy például öt légkondicionáló került a homlokzatra, ami a lap szerint megkérdezett szakember szerint 1 és 2 millió forint közötti összegbe kerülhetett. Ugyanennyit mondtak építési vállalkozók a kerítés meghosszabbítására, illetve megmagasítására A kőműves munkák anyagköltségét és munkadíját 3 és 4 millió forint közé lőtték be, és ehhez jött még a kertészeti munkák költsége. És akkor ott van még a medence, amely mint kiderült listaáron legalább nettó hatmillió forint, amihez hozzájön a gépészet és a kiegészítők – szerencsés esetben maga a medence kompletten kijön 9 millióból. Ráaádásul a beépítés költségei sem lehettek jelentéktelenek:  a Rogán-telek mellett futó nagyfeszültségű elektromos vezetékeket is le kellett szerelni, hogy a daru be tudja emelni gigantikus méretű medencét a helyére.

Tehát csak a külső munkálatok értéke eléri a 15 millió forintot. A fentiek alapján úgy néz ki, a miniszter legalább egy évi teljes jövedelmét a nyaraló külső felújításának rá eső részére költötte. A másik társtulajdonos testvérére, Rogán Valériára, aki Szakonyfalu polgármestere. Az Átlátszó felteszi a kérdést, hogy ha a nyaralóra ment el a miniszterelnök személye körüli miniszter teljes jövedelme, miből fedezte a család összes többi kiadását? 

Kíváncsi rá, mennyit keres valójában Rogán Antal?

Arra mi is, de egyelőre csak a hivatalos összeget lehet tudni, amit hétfőn tettek közzé a kormány honlapján, Orbán Viktor járandóságaival egyetemben.

Rogán 80 ezerért árulja a neten Louis Vuitton táskáját

Megelégelte az őt ért támadásokat Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, s úgy döntött: megválik sokat támadott méregdrága, márkás táskájától - írja a Blikk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét