szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem várt helyről kapott kritikát az Ásotthalmon elfogadott mecset- és burkatiltó rendelet, amely mellesleg a melegházasság népszerűsítését is tiltólistára teszi. Orosz Mihály Zoltán radikális rendpárti polgármester szerint Toroczkaiék összemossák a békeszerető muszlimokat a terroristákkal és a "fajtalankodó társadalmi csoportok" propagandájával.

Orosz Mihály Zoltánnak, az általa vezetett településen sajátos rendszert bevezető érpataki polgármesternek sok, amiről a jobbikos Toroczkai László falujában, Ásotthalmon döntöttek.

Mint arról beszámoltunk, a Csongrád megyei Ásotthalom képviselő-testülete nagy többséggel elfogadta Toroczkai polgármester indítványát, hogy helyi rendeletben tiltsák meg a mecset- és minaretépítést, az egész testet elfedő muszlim öltözékek viselését, valamint a melegházasság népszerűsítését.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az érpataki polgármester vallásgyalázónak tartja Toroczkaiék rendeletét. Orosz Mihály Zoltán szerint Ásotthalmon összemossák az iszlám békés híveit az illegális bevándorlókkal, a terroristákkal és a melegekkel. Erről a radikális rendpárti polgármester közleményt is kiadott.

Toroczkai rendelete megdöbbentette a hazai muszlimokat, akik az igazságügy-miniszter közbelépését sürgették, jogvédők szerint pedig egyértelműen alaptörvény-ellenes helyi rendelet.

Orosz Mihály Zoltán most hozzájuk csatlakozott az ásotthalmi modell kritikájában, a következőket mondván:

  • Toroczkai rendelete "meggyaláz egy szakrális vallást, annak hagyományait és áttételesen annak követőit" is
  • súlyos tévedés, hogy az iszlámot összemossák az Európába özönlő migránsokkal
  • a keresztények és a muszlimok egymás természetes szövetségesei
  • az iszlám megutáltatása egy tudatos propaganda része a nyugati világban
  • a muszlim híveket összemossák „a fajtalankodó és a természeti rendből kifordult társadalmi csoportok emberellenes és társadalomzüllesztő propagandájával”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!