szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrök szerint szándékosan vágatta le a lábát a vonattal 2014 nyarán Nyírcsászáriban az a férfi, aki pert indított az érintett biztosítók ellen, hogy megszerezze a biztosítási szerződéseiben megjelölt összegeket – derül ki a hétfői Borsból.

Egy nyírkátai férfi a vád szerint 2013 novembere és 2014 februárja között összesen tizennégy biztosító társasággal kötött élet- és balesetbiztosítási szerződést azért, hogy egy későbbi időpontban önmagának szándékosan sérülést okoz, és a biztosítási összegeket jogosulatlanul felveszi. Csaknem egymilliárd forintról van szó – emlékeztet a lap.

Júliusban biztosítási csalás miatt vádat emeltek a férfi ellen, aki 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson mászott be egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé úgy, hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladtak. A lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy amputálni kellett.

A rendőrök szerint szándékosan vágatta le mindkét lábát, a férfi viszont nem ismeri be az ellene felhozott vádakat, sőt, beperelte a biztosítókat, hogy megkapja a neki szerinte jogosan járó pénzt.

A Fővárosi Törvényszék szerdán tart tárgyalást a perben – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!