szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MOB elhúzódó egyeztetései miatt késnek a kifizetések, magyarázza az Emmi. A MOB viszont az Emmire mutogat.

Reagált megkeresésünkre az Emmi, azt akartuk a minisztériumtól megtudni, miért késik jó három hónapot az olimpiai jutalmak kifizetése. A késés tényét már megerősítették egyes sportolók is a hvg.hu-nak. Az Emmi azt írja, minden a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik. Annyi történt, hogy a MOB a sportszövetségekkel egyeztetett, hogy kit mennyi jutalom illet meg. Ezek után javaslatot intézett az Emmihez, ami csak november közepén érkezett meg. (A londoni olimpia után ez, úgy tűnik, gyorsabban ment.) "A szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről".

A MOB is kiadott egy közleményt, ebben tulajdonképpen megismétlik a jutalmazás menetének leírását, majd hozzáteszik: "Az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) biztosítja a MOB részére. Amint az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrása megérkezik a MOB-hoz, azt haladéktalanul folyósítja a jutalomra jogosultak részére". Így a MOB az Emmire, az Emmi pedig a MOB-ra mutogat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!