szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamis vallomástétel miatt indult eljárás egy soproni férfi ellen, aki az őt megverő férfit próbálta menteni a hamis vallomással.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy soproni férfi ellen, aki a bíróságon hamis vallomást tett, hogy mentse az ismerősét, akit éppen azzal vádoltak, hogy eszméletlenre verte őt.

A két soproni férfi még 2015 augusztusában vitatkozott össze ittasan, aminek a végén egyikük háromszor úgy megütötte társát, hogy eltörött az álla, és eszméletét is elveszítette.

A megvert férfi a nyomozás során tanúként több alkalommal is megnevezte bántalmazóját, aki ellen végül súlyos testi sértés miatt emeltek vádat.

Az ügy tárgyalásán azonban a megvert férfi megváltoztatta vallomását és azt mondta, hogy három ismeretlen fiatal verte meg. A bíróság nem hitt neki, és bántalmazóját súlyos testi sértés miatt ítélték el, vele szemben pedig a bíróságon tett valótlan vallomása miatt hamis tanúzás miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!