szerző:
hvg.hu

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elfogadta Gyárfás Tamás lemondását a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöki posztjáról, és reméli, hogy az úszók és a szövetség közötti konfliktus ezzel lezárul - hangzott el az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) tartott sajtótájékoztatón.

Elismerte és méltatta Gyárfás Tamás eddigi munkásságát Szabó Tünde sportállamtitkár az Emmi szerda délutáni sajtótájékoztatóján, amelynek a MÚSZ-elnök reggeli lemondása volt a témája.

Szabó Tünde közölte, reméli, hogy az új elnök a sportból érkezik majd, és menedzser típus vezető lesz. Azt mondta, ő maga nem indul az elnökségért, és ezért nem is mond le az államtitkári posztjáról.

Az államtitkár szerint nagyon fontos, hogy a nemzetközi sportdiplomáciában egyre nagyobb sikereket érjünk el, ezért az állam továbbra is támogatja Gyárfás ebbéli törekvéseit.

Nem biztos, hogy Gyárfás megtarthatja a társelnöki posztját a 2017-es budapesti vizes vébé szervezőbizottságában, de valamilyen formában számítanak a munkájára a testületben - tette hozzá. 

Azt is mondta, hogy a vébé megrendezését nem fenyegeti a lemondás, hiszen csak az elnök mondott le az úszószövetségnél, az elnökség nem, és csak az elnökről döntenek majd a közgyűlésen.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!