szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A hangos botrányoktól sem mentes emlékévre nagy hirtelen további 950 milliót csoportosított át a kormány.

A kabinet 950 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a 2016. évi központi költségvetésről szóló törvény Miniszterelnökség fejezetétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezethez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott emlékév programjainak támogatására - derül ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatból.

Egy januári döntés értelmében 13,5 milliárdot adott az emlékév levezénylésére a kormány. Az eseménysorozat szervezésével megbízott emlékbizottság élére Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét tették meg, társelnöke Schmidt Mária lett, míg a fővédnök szerepét Kövér László házelnökre osztották. A testületben helyet kapott még számos miniszteren és Boross Péter exminiszterelnökön kívül Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.

Az emlékév másfél évig, 2017. június 16-áig tart. De így volt ez a 2014-es holokauszt-emlékévvel, vagy annak idején a 2001-re áthúzódó millenniummal is.

Fancy, szexi és trendi - ilyen lesz az 1956-os emlékév

Nagy Imre helyett a pesti srácra koncentrál a fiatalokra kihegyezett 1956-os emlékév: múzeumok bevonása nélküli nagy tárlatok, a forradalmat idéző molinók, feldíszített romkocsmák jelzik majd a jublileumot.

A hétfőn közzétett  jogszabályban a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) javára is rendelkeztek. A szervezet támogatására azonnali hatállyal 60 millió forintot csoportosítanak át a Miniszterelnökségtől az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A kormányhatározat felelősként ez esetben is a Miniszterelnökséget vezető minisztert, az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert jelölte meg.

Egyúttal felhívták az emberi erőforrások miniszterét, hogy 2017. január 31-ig nyújtson be előterjesztést a kormánynak a SINOSZ jövő évi, 500 millió forintos kiegészítő támogatásának biztosítása érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Bölcsődei dolgozók: Ha nyitva maradnak a bölcsődék, járjon soron kívüli oltás is

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket

Látványos változás jött a Google Chrome-ba, már letöltheti az új kinézeteket