szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország nem büntető jellegű, hanem "fair Brexitben" érdekelt – mondta Orbán Viktor kormányfő a Michel Barnier-vel, a Brexit uniós főtárgyalójával folytatott keddi budapesti megbeszélésén, amelyről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője számolt be.

Michel Barnier – aki a Brexitről szóló tárgyalásokra létrehozott munkacsoportot vezeti – azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy tájékozódjon a brit kilépéssel kapcsolatban Magyarországnak fontos szempontokról.

A találkozón részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Orbán Viktor a megbeszélésen ismertette a magyar álláspontot, amelynek lényege, hogy a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak a jövőben sem. Emellett fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon lévő brit cégek magyar alkalmazottainak helyzete is stabil maradjon – közölte Havasi Bertalan.

A magyar kormányfő és a francia politikus – volt francia külügyminiszter, korábbi belső piaci uniós biztos – egyetértett abban, hogy a kilépés pillanatáig mind az EU, mind Nagy-Britannia tagsággal járó jogai és kötelezettségei változatlanul fennállnak.

Magyarország abban is érdekelt, hogy az EU és Nagy-Britannia között a Brexit után is erős kapcsolatrendszer legyen. Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az EU négy alapvető szabadságjogának arányosan kell érvényesülnie mindkét oldalon a kiválást követően is – idézte a kormányfő szavait a sajtóiroda vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

Közmunkásból is lehet boldogtalan irodalmár - Filmajánló

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi