szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Székelykáposztát, csokit és gyümölcsöt osztanak a Krishnások a Blahán. Bár már hajnalban hosszú sor alakult ki, az ételosztás kezdete óta a jó szervezés nyomán alig kell várakozniuk a rászorultaknak.

Már a nagyon hajnali órákban megkezdődött a sorban állás az Ételt az életért Alapitvany által szervezett ételosztáshoz, de a délelőtt 11-kor kezdődő osztás során hamar meleg ételhez jutott mindenki. Két csatornán adták a székelyképosztát a rászorulóknak, akik tartós csomagot is kaptak, a gyerekek pedig kekszet, nápolyit, csokit.

Karácsony alkalmából közel 1000 adag meleg ételt és 6000, egyenként több mint 20 összetevőből álló tartós élelmiszercsomagot oszt ki országszerte a rászorulók között Krisna-hívők szegényélelmezési missziója az Ételt az Életért Program keretén belül. A felvételek a Blaha Lújza téri ételosztáskor készültek
©

A sor kora délutánra szinte megszűnt, mindössze a Rákóczi útról behajtó lekanyaradóig ért.

Osztanak almát, banánt, cukrot, lisztet, kefirt, margarint, étolajat, lisztet, gerslit, gyöngybabot. Ezek mellettv an mág halava (indiai darapuding) indiai édesseg és persze forro tea.

©

Összesen 1600 főre főztek meleg ételt Szenteste napjára a Krishnások, és 1500 tartós csomagot állítottak össze. Az ételosztás mellett felállítottak adományvonalat is: a 13600-33-as kódú adományvonalon 250 forinttal lehet támogatni a rászorulókat telefonhívással vagy sms küldésével,  - ez egy tál étel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!