Seres László
Seres László
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hazánk nem rés, hanem erős bástya az európai elszovjetesedés elleni küzdelemben. Vélemény.

Méltóságteljes hangulatban, komoly rendzavarás nélkül zajlott le pártunk első titkárának ünnepi beszéde a nagy októberi forradalom 60. évfordulóján. A több tízezres tömegmegmozdulást csupán egy maroknyi ellenzéki-ellenséges elem próbálta füttyögéssel megzavarni. Jelentem, a Kossuth téren álló dolgozók, de a teljes hazai és nemzetközi közvélemény is egyértelműen elvárja, hogy pártunk és kormányunk tapodtat se engedjen a fellazítás szirénhangjainak, hiszen ezzel is a békét védjük. Nagy tetszést aratott a dolgozók körében, amikor Orbán Viktor elvtárs leszögezte, hogy „ma felemelt fővel, erőnk teljében, egy erős Magyarország magabiztos fiaiként” állhatunk itt, ez persze kevésbé tetszett azoknak, akiknél gondoskodtunk arról, hogy a főjük egy ideig ne kerülhessen felemelésre.

Bár Németh Szilárd elvtárs a rendezvény előtt kemény szavakkal óvta az ellenzéket a provokációktól, a nyugati körök által lízingelt bérfüttyögők megvalósították a büntetőjogi eljárás tényálladékát, úgyhogy lépni kellett, a népi-nemzeti demokrácia védelmében. Nem babra megy a játék! Később hiába panaszkodtak az elfogult „áldozatok” az ellenzéki médiának („nagyon hamar megkaptam az első ütést, aztán még vagy tízen vertek fejbe nagyon rövid idő alatt, végül valaki földhöz vágott”), hiába ütötték meg sajnálatos módon U. Krisztián – egyelőre büntetlen előéletű – történészt, a dolgozó osztály és a velük szövetséges értelmiség a szó szoros értelmében csattanós választ adott az örök hőzöngőknek, kétkedőknek.

A Nemzeti Etatizmus Rendszerének (NER) hívei, a téren összegyűlt tízezrek azonban a legnagyobb tetszéssel azt fogadták, amikor Orbán elvtárs felhívta a figyelmet: ma az a fő feladat, hogy megmentsük Brüsszelt az „elszovjetesedéstől”. Nos, ha van igazi veszély, az az elszovjetesedés, ebben népünknek és pártunknak egy a hangja. Nem véletlenül üzent Boross Péter elvtárs a mesterségesen gerjesztett Népszabadság-ügy apropóján: „Nem kellene összeállítanunk egy-két kiragadott tételt az amerikai imperialisták gaztetteiről, és azt is bemutatni?” De be kéne – érződött a Kossuth tér hangulatán. Ugyanakkor voltak olyanok – és nem csak pártonkívüliek –, akik szerint nem domborodik ki eléggé pártunk elszántsága az elszovjetesedés elleni küzdelem frontján.

Többen is értetlenségüket fejezték ki például annak kapcsán, hogy köztársasági elnökünk – a nemzeti ünnep alkalmából – rendőr altábornaggyá léptette elő Tasnádi László államtitkár elvtársat, a BM korábbi III/II-2-es osztály C alosztályának operatív tisztjét. Dacára annak, hogy Tasnádi elvtárs jó elvtárs, régi, megbízható szakember, pártunk illetékeseinek jobban el kellene magyaráznia a dolgozóknak, hogy a NER ezzel csupán a folyamatosságot, a békés építőmunkát biztosította. Tasnádi elvtárs, ugye, korábban a belső reakcióba épült be, kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon kémelhárított, ügynökei („Amur” és „Vera”) ott voltak Nagy Imre újratemetésén is, ő akkor így tudott tenni hazánk elszovjetesedése ellen.

Sajnos kitartó agitációs és propagandatevékenységünk, a hírközlő szervek népi-nemzeti tulajdonba vétele dacára még sokan nem értik, amit Tasnádi elvtárs pedig régóta hangsúlyoz: spionokra mindig szükség van, a kémelhárítás rendszereken átívelő szakma. Ő csak kém- és terroristagyanús elemekről jelentett, és hát lássuk be, az ellenség – kisebb kitérők után – ugyanaz: az amerikai offshore felforgatók, a német rezidentúra, a nyugat-európai bajkeverők, a Magyarországra utazó külföldi állampolgárok, illetve migránsok. Mert ahogy Kocsis Máté elvtárs helyesen megállapította, Tasnádi elvtárs „régen is a rendvédelemben dolgozott, és most is ezt teszi”. Ez biztosítja a békés, boldog építőmunkát, amelyre mindannyian joggal lehetünk büszkék, főleg a fiataljaink, akik a jövő zálogai.

Dolgozóink egyöntetű véleménye, hogy hazánk nem rés, hanem erős bástya az európai elszovjetesedés elleni küzdelemben. Pártunk és népünk összeforrott egységét szimbolizálja a legutóbbi népszavazáson elért páratlan, 98 százalékos összhang, és az, amit Lázár elvtárs említett a minap, hogy ma „elsöprő többségben vannak azok, akik Kádár Jánost és életművét az ország dicsőségfalára írják”. Sajnos még sokan nem értik, hogy bár Orbán elvtárs volt az, aki kiküldte anno orosz barátainkat innen, de neki volt bátorsága vissza is hívni őket, azóta, ugye, kapcsolatunk a testvéri Oroszországgal atombiztos. Állami kézben van egyre több termelési eszköz, közüzem, a tankönyveink, a kaszinóink. A „civil” szférát szoros megfigyelés alatt tartjuk, ki tudja, mit művelnek itt a norvégok. A dolgozók megnyugtatóan vették tudomásul azt is, hogy egyre kevesebb kézben összpontosulnak a közbeszerzések is, hiszen nép-nemzeti érdek, hogy magyarnak magyar legyen az oligarchája.

Általános problémaként vetődött fel egyébként az is, hogy miért tűri közeli munkatársainak gyarapodását, flancos táskáit, trafikjait, helikoptereit a közismerten puritán szemléletű Orbán elvtárs, de általános volt a nézet: ha tudna ezekről, azonnal intézkedne. Úgyhogy többen kérik a járási és a megyei elvtársakat, hogy tájékoztassák első titkár elvtársat arról, hogy mi a franchise folyik itt. Nehogy a végén az emberek megkérdőjelezzék a párt vezető szerepét.

SERES LÁSZLÓ

a HVG munkatársa

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Hajléktalantörvény: január óta senkit sem állítottak bíróság elé

Hajléktalantörvény: január óta senkit sem állítottak bíróság elé

CÖF-szóvivő a Néppárt-ügyről: "Hasznos idiótákkal nem érdemes küzdeni"

CÖF-szóvivő a Néppárt-ügyről: "Hasznos idiótákkal nem érdemes küzdeni"

Előzetesbe került a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nő

Előzetesbe került a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nő

Újabb közismert mémarc bukkan fel egy kormányzati projektben: Hide the Pain Harold

Újabb közismert mémarc bukkan fel egy kormányzati projektben: Hide the Pain Harold

Van a gépén WinRAR? Akkor frissítse, ha jót akar

Van a gépén WinRAR? Akkor frissítse, ha jót akar

Megvert menedzser: a Gozsdu szerint a német férfi bokszolóval és muay thai harcossal érkezett

Megvert menedzser: a Gozsdu szerint a német férfi bokszolóval és muay thai harcossal érkezett