szerző:
hvg.hu

Még januárban változhat a Klebelsberg Központ vezetése, távozhat Pölöskei Gáborné – értesült a Magyar Nemzet.

Pölöskei Gáborné 2016 máricusában került az akkor még Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak nevezett szervezet élére, miután a korábbi elnök, Hanesz József közös megegyezéssel távozott a posztról.

Addigra komoly adósságot halmozott fel a Klik, amelynek költségvetését Pölöskeiné érkezése után 38 milliárd forinttal toldották meg, hogy kifizethesse a tartozásait.

A tankerületek átalakítását is Pölöskeiné vezényelte le, ennek során a korábbi 198 szervezeti egységből 59 tankerületi központ jött létre, amely az iskolák fenntartása mellett már a működtetésükért is felelt.

A lap úgy tudja, Pölöskeiné – aki egyébként Áder János köztársasági elnök húga – megítélése vegyes: a munkáját ismerők egy része rátermett szakembernek nevezte, mások szerint viszont azért kell távoznia a Klebelsberg Központ éléről, mert elégedetlenek voltak a munkájával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!