szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem állíthatja senki, hogy a Balogh Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma nem a családokért dolgozik egész évben: a házasság globális fóruma című hatnapos konferenciára több mint 2 millió forintból utaztatta ki a dolgozóit a Dél-afrikai Köztársaságba.

Közel 2 milliárd forintot költött 2016 második felében a kormány külföldi kiküldetésekre – írja a Bors.hu a Mesterházy Attila által kikért adatokra hivatkozva. Mint kiderült, a Külgazdasági és Külügyminisztérium költött a legtöbbet utazásokra, összesen 682,8 millió forintot. A legkevesebbet pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda, húszmilliót. A Belügyminisztérium 366 milliót, a Nemzetgazdasági Minisztérium 379 milliót költött.

A kötések és a kiküldetések közt néhány „különleges” kiküldetési célt is találgatunk, például:

- az EMMI egyik dolgozója 2016 szeptemberéből állami, minisztériumi pénzből (188 ezer HUF) utazatott az izraeli Rumon School of Music Jazzfesztiválra.

- Több EMMI-s munkatárs decemberben A házasság globális fóruma című hatnapos konferencián vett részt a Dél-afrikai Köztársaságban (2 170 000 HUF).

- Szintén Dél-Afrikába utazott a Földművelésügyi Minisztérium két dolgozója, hogy több mint 2 héten át tanulmányozzák a veszélyeztetett növény- és állatfajokat (1 818 000 HUF).

- Ugyanakkor úti cél volt a mexikói Cancún tengerpartja, ahol szintén egy konferencia zajlott (848 ezer HUF).

- A sertések farokrágását és kurtítását pedig Írországban tanulmányozhatta valaki három napig, 306 ezerért.

- A Szalonna és bandája ukrajnai koncertjén 49 ezerből szórakozott valaki, illetve fizettek annak a hivatalnoknak is, aki részt vett 2 határon túli szentmisén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Két helyen is lezárták az M5-ös autópályát baleset miatt

Két helyen is lezárták az M5-ös autópályát baleset miatt