szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök Diego Maradona mellett töltötte el a zürichi FIFA-gálát, és azt mondja, nem miniszterelnökként van ott.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia volt sajtófőnöke, Szöllősi György immár a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként készített egy rövid interjút Orbán Viktorral, az akadémia alapítójával, arról, hogy a FIFA hétfői zürichi Aranylabda-gáláján Diego Maradona mellett ült.

Orbán azt mondja, ő csak azért ülhetett ott, a Puskás Öcsi bácsinak járó helyen, mert Puskás székét fenntartották a róla elnevezett akadémia alapítójának, ami éppen Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint tehát miniszterelnökként nem kapna meghívást, mert miniszterelnökök nem járnak a FIFA-gálára.

Arról is beszélt, hogy Maradonával beszélgetni nem tudtak, mert az isteni Diego nem tud angolul, Orbán meg nem tud spanyolul. Amúgy azt mondta róla, hogy az ő generációjának

Maradona olyan, mint Nemo kapitány,

aki mindent meghódít, mindent elér, de mégis megközelíthetetlen.

Megemlítette, hogy bár egyelőre magyarokat csak Öcsi bácsi miatt hívnak erre a gálára, reméli, hamarosan az új magyar Puskások is eljutnak a világhírnévig.

Arról, hogy a viszonylag ismeretlen, malajziai Mohd Faiz Subri nyerte a legszebb gólnak járó Puskás-díjat, Orbán úgy vélekedett, egyetért a szurkolók döntésével.

Egyébként

Puskás is megmondta, hogy a futball mindenkié.

Annyit tett még hozzá, hogy informálisan egyeztetett több befolyásos sportvezetővel, és arra kérte őket, hogy támogassák Budapest 2024-es olimpiai pályázatát.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Fegyvert karácsonyra?

Fegyvert karácsonyra?

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Új kormányzati tervek: a hajléktalanok miatt lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

Új kormányzati tervek: a hajléktalanok miatt lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból