szerző:
Gergely Zsófia

Nem Bayer Zsolt az egyetlen, aki a Magyar Hírlaptól a Magyar Időkhöz igazol: Pindroch Tamás eddigi főmunkatárs is követi – tudta meg a hvg.hu. Szakmai körökben az a hír terjed, hogy további váltások is várhatóak, további hírlaposokat csoportosíthatnak át a nem hivatalos kormánylaphoz.

Úgy tudjuk, Pindroch Tamás, a Magyar Hírlap újságírója, főmunkatársa, egyben az Echo TV műsorvezetője hamarosan a nem hivatalos kormánylapnál, a Magyar Időknél folytatja. Az információt Pindroch kérdésünkre kedden megerősítette. Mint mondta, parlamenti stábvezető státuszban folytatja a lapnál.

Ez már a második ilyen irányú távozás: a Magyar Idők hétfőn jelentette be, hogy leigazolta Bayer Zsoltot, az eddig a Magyar Hírlapnál ténykedő publicistát, aki elsősorban rasszista, uszító írásairól ismert. És persze arról, hogy tavalyi állami kitüntetése tiltakozási hullámot váltott ki: a korábban kitüntetettek közül több mint százan küldték vissza elismerésüket Áder János köztársasági elnöknek.

Szakmai körökben az a hír terjed, hogy még nincs vége a Magyar Idők feltöltésének: egy névtelenséges kérő forrásunk úgy fogalmazott, kiüresíthetik a Magyar Hírlapot az előbbi lap javára. „Méghozzá úgy, hogy olyanokat vezényeltek át, azoknak tesznek ajánlatot, akik az Echo Tv-ben is ott vannak” – mondta. Az Echo Tv-t a nemzet gázszerelőjeként ismert, újabban médiában utazó Mészáros Lőrinc vásárolta meg – erről itt olvashat részletesen.

Pindroch Tamásnak valóban van műsora az Echo Tv-n, de tagadta, hogy bármilyen ezzel összefüggő átirányításról lenne szó. Mint mondta, a Magyar Idők számos munkatársával már korábban dolgozott együtt, és kapott egy ajánlatot, amit elfogadott.

Bayer csak a kezdet?
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!