Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrinc a feleségét és az ügyvédjét is beültette az Echo Tv új igazgatótanácsába.

Széles Gábor milliárdokat vesztett az Echo Tv-n, de bizonyította hűségét a Fideszhez. Hogy a végső egyenleg mi mutat majd, az még kérdéses, de a magyar buszgyártás újból felvirágoztatására törekvő milliárdos állami megrendelésekkel könnyedén visszanyerheti elvesztett pénzét. Most mindenesetre megszabadult a veszteséges televízió okozta terhektől, hiszen a Mészáros Lőrinc-féle Talentis-Group Beruházásszervező Zrt. a hónap elején megvette az Echo Tv-t (a fizetési határidő csütörtökön jár le).

A december 1-jei szerződést a Talentis nevében a Mészáros intézőjeként ismert Csík Zoltán ügyvéd írta alá Széles SGH Vagyonkezelő Kft.-jével (1206 darab, 241,2 millió forint össznévérték) és Vasvári Csabával (29 db, 5,8 millió forint össznévérték). A vevő az Echo Hungária Zrt. „jelenlegi pénzügyi-gazdasági helyzetére figyelemmel” 195,3 millió, illetve 4,7 millió forintot fizet. Másnap a Talentis alapítói határozatokat is hozott: ezek szerint Csík, valamint Mészáros felesége, Kelemen Beatrix is bekerült a cég igazgatóságába, és 2017 végéig Széles is tag lesz. A társaságot egy évre kinevezve Farkas Boglárka vezeti. De hogy ki az úr a tévétársaságnál azt az jelzi, hogy csak Csík és Mészárosné jogosult önállóan cégjegyzésre.

A milliárdos körülbelül 6 milliárd forintot költött 2010-ig a médiájára, ennek közel háromnegyedét az Echo Tv-re, ami szerinte „a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna”. A Magyar Hírlap napilapot Széles megtartotta. A tévé tavaly 180 millió forintos veszteséget szenvedett el, a lap alig több mint 10 milliósat. Az Echo Tv eredményei azonban az idén az állami hirdetések révén javulhattak, és a Talentis kezében még szebb lehet a mérleg, ha a kábeltársaságok Mészárosra tekintettel kedvezőbb csomagokba helyezik az Echo Tv-t és a jövő évben a választási kampány közeledtével korteshirdetésekkel is kitömik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!