szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy látszik, Tarlós azóta meggyőződött arról, hogy Budapestnek mégis jól jöhet egy olimpia.

A 2014-es főpolgármester-választás kampánya során Falus Ferenc közleményben kért választ Tarlós Istvántól arra nézve, hogy reálisnak és szükségesnek tartja-e a 2024-es olimpia megrendezését Budapesten.

Az MTI archívuma szerint Tarlós István erre úgy reagált, hogy sportbarát embernek tartja magát és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de "csodálkozik a felvetéseken".

©

A főpolgármester akkor azzal vágott vissza Falusnak, hogy szerinte sokat elárul a baloldali jelölt aktuális problémákkal kapcsolatos ismereteiről, hogy egy tíz évvel később rendezendő olimpiáról faggatja a jelenlegi városvezetést, aminek a helyszínéről évek múlva születhet döntés.

Most pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós azt mondta a 2024-es olimpiai pályázatról, hogy Budapest biztosan jól jár vele, és több beruházást valósíthat meg, amelyek az olimpia után is itt maradnak.

A Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséről pedig úgy nyilatkozott, hogy „nem önzetlen, sanda és alamuszi”, és rontja a pályázati esélyeket.

Így, aki Budapestet szereti, nem írja alá az ívet

– jelentette ki a polgármester.

Úgy látszik, nem mindenki ért egyet Tarlóssal, mert egy nap alatt több mint 10 ezren írták alá a Momentum kezdeményezését. A budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásához 30 nap alatt 138 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteniük. A Momentum 600 aktivistával, 25 helyen gyűjti a szignókat.

Sorban álló aláírók az egyik budapesti aluljáróban
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"