szerző:
Gergely Zsófia

Kötelezte a bíróság a PR-Telecom Zrt. nevű kábelszolgáltatót, hogy azonnal helyezze vissza kínálatába a Hír Televíziót, amit decemberben egyszerűen száműzött a kínálatából. A jogi hercehurca még tart, de a döntés szerint a nézőknek addig is joguk van HírTV-t nézni.

Azonnali hatállyal vissza kell helyeznie a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatónak műsorkínálatában a Hír TV-t abban a 70 ezer háztartásban, amelynek programcsomagjából januártól kivette – így döntött a Budapest Környéki Törvényszék. Erről maga a csatorna számolt be szerdán délelőtti közleményében, amelyben azt írják: a bíróság többek közt a „Hír TV nézőinek mint fogyasztóknak” az érdekében tették vissza őket a kínálatba.

A Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is szolgáltató PR-Telecom decemberben jelentette be, hogy egyoldalú szerződésmódosítással kiveszi csomagjából a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televíziót hat másik csatornával együtt. A HírTV szerint ez jogellenes, hiszen az érvényes megállapodásuk szerint 2017 végéig szólt. Így pert indítottak, ami még nem zárult le, de a bíróság addig is azonnali hatállyal visszaállította a tévé elérhetőségét a nézők számára.

A HírTV menet közben azt állította, hogy nem véletlenül próbált kiszúrni velük a kábelcég: a szigethalmi székhelyű PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a szolgáltató vagyonkezelői háttere pedig ugyanaz, mint annak a másik máltai társaságnak, amelynek luxus-jachtján nyaralt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester.

A tévé szerint pornócsatornákat és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatornákat kínált volna nézőinek helyettük, illetve a többi kihajított csatorna helyett a PR Telecom.

Magyar Nemzet pedig azt derítette ki, hogy több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a kábelszolgáltató társaság.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma