szerző:
Tetszett a cikk?

Kötelezte a bíróság a PR-Telecom Zrt. nevű kábelszolgáltatót, hogy azonnal helyezze vissza kínálatába a Hír Televíziót, amit decemberben egyszerűen száműzött a kínálatából. A jogi hercehurca még tart, de a döntés szerint a nézőknek addig is joguk van HírTV-t nézni.

Azonnali hatállyal vissza kell helyeznie a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatónak műsorkínálatában a Hír TV-t abban a 70 ezer háztartásban, amelynek programcsomagjából januártól kivette – így döntött a Budapest Környéki Törvényszék. Erről maga a csatorna számolt be szerdán délelőtti közleményében, amelyben azt írják: a bíróság többek közt a „Hír TV nézőinek mint fogyasztóknak” az érdekében tették vissza őket a kínálatba.

A Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is szolgáltató PR-Telecom decemberben jelentette be, hogy egyoldalú szerződésmódosítással kiveszi csomagjából a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televíziót hat másik csatornával együtt. A HírTV szerint ez jogellenes, hiszen az érvényes megállapodásuk szerint 2017 végéig szólt. Így pert indítottak, ami még nem zárult le, de a bíróság addig is azonnali hatállyal visszaállította a tévé elérhetőségét a nézők számára.

A HírTV menet közben azt állította, hogy nem véletlenül próbált kiszúrni velük a kábelcég: a szigethalmi székhelyű PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a szolgáltató vagyonkezelői háttere pedig ugyanaz, mint annak a másik máltai társaságnak, amelynek luxus-jachtján nyaralt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester.

A tévé szerint pornócsatornákat és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatornákat kínált volna nézőinek helyettük, illetve a többi kihajított csatorna helyett a PR Telecom.

Magyar Nemzet pedig azt derítette ki, hogy több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a kábelszolgáltató társaság.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője