szerző:
hvg.hu

Helyreállt a rend: megint Gyurcsány a legnépszerűtlenebb a Demokratában publikált közvélemény-kutatásban.

Rogán Antal miniszter még Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknél is népszerűtlenebb - ez az igen meghökkentő közvéleménykutatási eredmény jelent meg az október közepi Demokratában. A honlapjukon található legutóbbi, januári mérés eredményei között Rogán Antal már nem szerepel, így egyesek számára megnyugtató módon ismét az mondható ki, "Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb magyar politikus."

A hetilap internetes oldalán rákeresve a politikusok népszerűségét mutató cikkekre azt láttuk, a 2016-os öt elérhető adatsorból kettőben nem szerepel Rogán. A tavalyi évet jól indította, akkor még az ötödik volt a sorban, sőt, a következő közvélemény-kutatásra eggyel javította is pozícióját. A rákövetkező - és az interneten fellelhető - adatsorban nem szerepelt, majd jött az októberi lebőgés. Az ezt követő, decemberi táblázatban már nem szerepelt a miniszter.

Orbán sajátos logikája mentheti meg Rogánt az azonnali bukástól

Ha a neve szóba kerül, rendszerint jönnek is a kérdések kínos ügyekről, valamint a találgatások arról, meddig nem érzi kínosnak a kormányfő, hogy mindez a közvetlen környezetében történik. Ám úgy tűnik, egyelőre belefér, vagy legalábbis nem ez az a pillanat, amikor Orbán Viktor beáldozná Rogán Antalt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!