szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön a Figyelőt megvásárló Schmidt Mária fideszes arcokkal súlyosbított szerkesztőbizottságot állított fel, ezt követően lemondott a lap pénzpiac-rovatának vezetője, Brückner Gergely.

Délután kettőkor jelent meg a Figyelő honlapján a hír, hogy a lap élére háromtagú szerkesztőbizottságot állítanak fel. Úgy tudjuk, erről a lapot tavaly év végén megvásároló Schmidt Mária tett bejelentést a szerkesztőség csütörtök reggeli értekezletén.

A bizottság nem akárkikből áll:

Lánczi Tamás, a Fidesz-közeli Századvég elemzője, a címlapképen ő szerepel Schmidt Máriával

L. Simon László, a Fidesz országgyűlési képviselője

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója (ezt a múzeumot vezeti Schmidt Mária)

A figyelo.hu-ra kirakott közlemény szerint "a bizottság értékeli a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoz ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felel az átalakítás sikeres megvalósításáért".

De mindegy is, mert úgy tudjuk, a bejelentést követően felmondott a hetilap egyik legismertebb újságírója, a pénzpiac-rovatot vezető Brückner Gergely. Brückner korábban oknyomozó riportjaiért Soma-díjat és Minőségi Újságírásért-díjat is kapott.

A Terror Házát vezető Schmidt Mária tavaly decemberben vette meg a gazdasági hetilapot, akkor olyasmiről beszélt, hogy három szóval tudja jellemezni azt, hogy milyen újságot szeretne csinálni a Figyelőből. Ez a három szó:

minőség, méltányosság és mértéktartás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa jön fel az innovációban, Budapest pedig központtá válik

Európa jön fel az innovációban, Budapest pedig központtá válik

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW