szerző:
hvg.hu

Népszabadság felszántva, sóval behintve: a kiadóvállalat vezetője Liszkay Gábor indokolás nélkül megtagadta, hogy a volt dolgozók használják a lap nevét.

Elutasította a bezárt Népszabadság dolgozóinak egy részét képviselő egyesület kérését Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója. A lap névhasználati és kiadási joga így marad a kiadóé – mondta a Magyar Nemzetnek Kelen Károly a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Egyesülete részéről.

A korábban a kormánypárti Magyar Idők főszerkesztőjeként dolgozó Liszkay nem indokolta meg a döntést, csak annyit üzent, "nem áll módjában" átadni a jogokat. A levélváltás még december végén történt.

A Mediaworks már korábban világossá tette, nem indítja újra az újságot, így elvben nem lett volna akadálya, hogy elengedje a márkanevet. A kiadó a lap megkeresésére nem reagált.

A lapszöktető: hogy lett Liszkay Gábor a fideszes média kulcsfigurája?

Középszerű intellektus, érdektelen személyiség, de van egy specialitása, amit Révai József óta ő tud a legjobban: pártlapot készíteni - ilyen arc rajzolódik ki Liszkay Gábor portréjából. Tizenöt évig volt a Magyar Nemzet tulajdonos-főszerkesztője, de csak akkor írt cikket, ha megtámadták, tíz évig tévéje is volt, képernyőre mégsem vágyott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!