szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű és meghatározó Honfoglalás 2000 egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör egy petícióval és négy emberrel fejezte ki szeretetteljes rajongását az orosz elnök iránt. Hóban-fagyban, a követség előtt. Videó.

"Helyes, szimpatikus, reális, aranyos" – így jellemzik Vlagyimir Putyint a Honfoglalás 2000 egyesület tagjai, akik a zord idő ellenére is kifejezték rajongásukat az orosz elnök iránt az orosz nagykövetség előtt.

Szilvásy György, az egyesület elnöke azt nyilatkozta, "sajnálatos esemény" volt, hogy a Szovjetunió beavatkozott 1956-ban, míg az Egyesült Államok ugyanekkor "csak uszított, majd cserbenhagyta a magyarokat", és nem tett semmit. Az oroszok ezzel szemben "helytelenül ítélték meg a magyar forradalmat, de olyan világpolitikai helyzet volt akkor, hogy nem lehetett Magyarországot, ezt a felvonulási területet az oroszoknak akkor átadni, mondjuk a nyugatnak" – magyarázta.

A Honfoglalás 2000 egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör két levelet is átadott a követség dolgozóinak: egyet a követségnek és egyet Putyin elnöknek szántak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!