szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik posztjáról Sipos Imre a köznevelésért felelős helyettes államtitkár – értesült több egymástól független forrásból a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, Sipos Imre helyét márciustól az Oktatási Hivatal elnöke, Maruzsa Zoltán veszi át. Maruzsa volt már helyettes államtitkár a második Fidesz-kormány alatt, de akkor nem a köznevelésért, hanem a felsőoktatásért felelt. 2015-ben elmozdították pozíciójából, és az OH vezetését bízták rá, mellette pedig miniszteri biztosi pozíciót is kapott.

Politikai karrierje előtt az ELTE Bölcsészettudományi Karán adjunktusként dolgozott.

Sipos Imre egyébként a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola éléről került az EMMI-be, abból az iskolából, ahová Orbán Viktor és Simicska Lajos is járt.

A távozás okairól egyelpre nincsenek hírek. Korábban írtuk, hogy a súlyos PISA-eredmények miatt jelentés kerül hamarosan a kormány elé.

Sipos Imre felnéz a miniszterére.
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!