szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Semmi köze nincs és nem is volt a metróügyhöz - mondta Puch László volt MSZP-s pénztárnok az ATV-nek, szerinte ez az OLAF-jelentésből is kiderül.

Nincs miről beszélni, az egész ügy egy "poltiikai habverés" - mondta Puch László az ATV-nek. "Butaságokról nincs mit beszélni” - tette hozzá.

Az OLAF a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében Puch nevét egy a Siemens AG-val és a Siemens Rt.-vel kötött 32 milliárdos, szabálytalannak minősített szerződéssel hozta összefüggésbe - írta korábban a kormánypárti Magyar Idők.

Az elektromos ellátórendszer kivitelezésére szerződő német cég több, az akkori politikai vezetéshez kötődő magyar vállalatnak is nagyobb összeget fizetett ki ismeretlen célból.

Ezek egyike a 331 milliót kapott Media Magnet Kft., amely a bűnügyi eljárás során kihallgatott Horváth Éva, Hagyó Miklós egykori főpolgármester szóvivőjének vallomása szerint Puchhoz kötődik - tette hozzá a lap.

A vallomás szerint bár papíron Wéber Judit a többségi tulajdonos, és az ügyvezető igazgató egy bizonyos M. M. monogramú személy, a valódi döntéshozó nem más, mint Puch László - írták.

A jelentés szerint a szocialista politikus cégén keresztül bonyolították le az MSZP pártfinanszírozását. Az OLAF szerint a budapesti közszolgáltató és állami cégek arra voltak kényszerítve, hogy a Media Magneten keresztül reklámozzanak, és az így nyert bevétel felének felhasználásáról Puch rendelkezett.

„Az OLAF-jelentés nyilvános, abban teljesen látszik: ahhoz a céghez, amit ott felsoroltak, mint médiahirdetés nekem semmi közöm nem volt, ezt a cégnyilvántartásokban is látni” – mondta most Puch az ATV-nek.

Közölte, szerinte az ügy egy „politikai habverés, és talán azt is próbálják fedezni, hogy 2010 után jelentősen megnövelték kormányhatározattal is a metróberuházás költségeit”.

"Nem gondolom, hogy nekem ebben bármilyen szerepem lenne, és akkor nem is volt” - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd