szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb iskolát nyit szeptemberben Óbudán a Prezi egyik alapítója, Halácsy Péter.

Az intézményt, amelyet Csillaghegyre, a Római-part közvetlen közelébe terveznek, Molnár Attila vezeti majd, aki korábban globális nagyvállalatoknál dolgozott felsővezetőként, majd öt évig irányította az ország egyik legnagyobb civil szervezetét, a Bátor Tábort.

Halácsyék 2015-ben lakásóvodákat indítottak, s tavaly nyílt meg az első Budapest School a Pozsonyi úton. Az iskolában 1-4. osztályos gyerekek tanulnak, kevert csoportban. Kísérleti intézmények ezek, ahol nem tantárgyakat oktatnak: a gyerekek problémákat oldanak meg, projekteken dolgoznak témacsoportok szerint.

Az új helyszínen ötven gyerek tanulhat majd. Az Indexnek Halácsy Péter azt mondta, eddig már négyszáz szülő jelezte, hogy érdekelné őket a lehetőség.

"Ahol szabad hibázni" - új világra készít fel a Prezi-közeli iskola-óvoda

Budapest School néven, két helyszínnel kezdte meg működését a Prezi-alapítók és társaik által létrehozott magánóvoda és -iskola Budapesten, ahol vegyes életkorú és különböző társadalmi környezetből érkező gyerekek tanulnak együtt speciális módszerekkel. Az alapítók - köztük a nemzetközi szinten is jegyzett magyar cég - ezzel a kísérlettel arra keresi a választ, hogyan lehet a másfél évszázada megtervezett iskolamodellt a 21.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme