szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlamenti küszöbhöz bőven elég volt 266 ezer a legutóbbi választásokon.

A Momentum Mozgalom kezdeményezésére és a szervezet vezetésével 266 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpiai pályázat sorsáról szóló helyi népszavazáshoz. Kell valami arányszám, mégis mennyit ér egy ekkora támogatás? A 2014-es országgyűlési választásokon az LMP 268 ezer szavazatot gyűjtött Budapesten és a 19 megyében, és így 5,47 százalékkal parlamenti párt lett. A Fidesz választási reformja óta csak országos lista van. 2010-ben, amikor még saját listára szavaztak a fővárosiak, egyedül Orbánék szereztek 266 ezernél több szavazatot, az MSZP akkor 238 ezerig jutott, és ezzel a voksok negyedét szerezte meg.

2014 őszén Tarlós István megválasztásához 290 ezer szavazat kellett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!