szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A harcos környezetvédővé avanzsáló Georg Spöttle megint leleplezte, hogyan döntik romba Európát a migránsok.

"Gyászoljuk a fáinkat..." címmel számolt be Facebook-oldalán Georg Spöttle, hogy lakóhelyén, Berlin egyik kerületében 120 fát fognak kivágni a parkban, mert egy 450 menekült befogadására alkalmas befogadóközpontnak kell a hely.

A magyar köztévé által előszeretettel hivatkozott biztonságpolitikai szakértő szerint érthetetlen, miért kell kivágni az öreg fákat, amikor két iskola és egy uszoda is van a közelben. "De hát biztos csupa rendes embert költöztetnek be, akik nem fogják zaklatni a lányokat", írja némi iróniával Spöttle, hozzátéve, hogy a helyi zöld párt bezzeg nem tüntetett a 21,3 millió euróért épülő állomás ellen.

©

Azt nem tudjuk, hogy Spöttle akkor is ennyire nekikeseredett, amikor Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. fittyet hányt az I. kerületi önkormányzat határozatára, és simán kivágott 27 fát a gellérthegyi Bérc utcába tervezett luxusvilla kivitelezése során. Vagy amikor a környékbeliek megkérdezése és tájékoztatása nélkül fákat vágatott ki a VI. kerületi Önkormányzat a Benczúr kertben. (És még sorolgatnánk: Bocskai út, Dagály, Liget-projekt.)

Spöttléről egyébként érdemes tudni, hogy az egykori német rendőr 22 évvel ezelőtt még a IV. Magyar Ufókongresszuson tartott előadást a "hazáját meglátogató idegenekről". Spöttle akkor arról is mesélt, hogy kis barna lények rabolták el. Hasonlóan emlékezetes volt, amikor Spöttle azt tanácsolta a nyári foci-Eb-re kilátogató magyar szurkolóknak, hogy kerüljék a tömeget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!