szerző:
hvg.hu

Kis, grimaszoló barna ember takarta be Georg Spöttlét egyik elrablását követően - erről ő maga beszélt a 90-es években egy ezoterikus-sci-fi magazinnak adott beszámolójában. A manapság a kormányközeli csatornákat, lapokat és rendezvényeket körbehaknizó egykori német rendőr 22 évvel ezelőtt még a IV. Magyar Ufó Kongresszuson is előadást tartott a "hazáját meglátogató idegenekről".

Már 22 évvel ezelőtt is a hazáját meglátogató idegenekről beszélt egy konferencián Georg Spöttle, a kormány kedvenc nemzetbiztonsági/terrorizmus/biztonságpolitikai szakértője és már ekkor kellemetlen élményei voltak kicsi barna emberekkel - írja a 444.hu. Ám míg 2016-ban a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár között ülve adott elő Tusnádfürdőn, addig 1994 novemberében még más volt a helyzet. Akkor a IV. Magyar Ufo Kongresszus veteránjaival (például a később TV-s gyógyítóként híressé vált Gyurcsók Józseffel) koptatott egy katedrát a Kongresszusi Központban, mint a németországi CEPAN (Centrales Erforschungsnetz außergewöhnlicher Himmelsphänomene – a legkorábbi alapítású, rendkívüli égi jelenségeket kutató német szervezet) ufókutató szervezet megbízottja.

Az internet nem felejt

A kongresszus témájáról beharangozót is írt a Komárom-Esztergom megyei 24 óra című lap, rögtön a gyászjelentések utáni oldalon a 1994. november 16-i számban. A lap nem árult zsákbamacskát, egy héttel később beszámolót is közöltek a kongresszusról, ahol "George Spöttle egy kérdés kapcsán elmondta, hogy egyre több pszichológus veszi komolyan azokat, akik állítják, találkoztak az idegenekkel. Ez a fiatal tudósnemzedék fellép idős társaik  ellen, akik szerint a „hallucinációk” egyszerűen a beteg agy miatt lépnek fel, és olyan férfiakat, nőket  küldenek elmegyógyintézetbe, akiknek egyetlen „bűnük” az ufonautákkal való találkozás".

Spöttle a 90-es évek közepén egy német ezoterikus-tudományos-fantasztikus lapnak is nyilatkozott. A cikket egy fórumon mint példát hozzák fel arra, hogy ugyan a legtöbb "elrabolt" általában alkoholbeteg, Spöttle esetében egy nagyon megbízható és plasztikus beszámolót ad élményeiről. Azt mondta, 1990-ben egy barátnőjével Jordániában eltöltött utazáson találkozott először különös élménnyel. Akkor arra ébredt egy éjszaka, hogy a barátnője az ágy szélén ül, de rájött, hogy nem is a barátnőjét látja, hanem egy idegen nőt. Az alak aztán eloszlott a semmibe. Másnap a barátnője azt mesélte, álmában azt látta, hogy halott testvére az ágy szélén ül.

Idegenek akkor, idegenek most

Egy másik alkalommal Spöttle berlini otthonában álmodott arról, hogy a sivatagban gyalogolt, amikor megcsúszott, és megsérült a lábán. Ezután felébredt és kiment a fürdőszobába, ott pedig viszontlátta a sérülést, egy 7-10 centi hosszú sebet a combján. Pár nappal később egy újabb álomban egy elmosódott alakú orvos injekciót szúrt a lábába. Ébredés után a megdöbbenve látta a tűnyom friss helyét a combján.

Egy újabb alkalommal körülötte álló kis lények között feküdt, akik megerőltetés nélkül kiemelték a ágyából.  Egyből az ugrott be neki, hogy elhurcolják, hogy kísérleteket végezzenek rajta, majd az, hogy ez bizony bűncselekmény. 

Ez viszont még csak a kezdet volt. Előfordult, hogy ágyából emelte ki egy láthatatlan erő és folyamatosan mozgatta a levegőben. Sokszor már úgy aludt el, hogy előtt a szolgálati feygverével a kezében ült az ágyon, hogy elüldözze az idegeneket, ha még egyszer visszajönnének. Spöttle agydaganatra vagy epilepsziás rohamra gyanakodott, ezért több orvost is felkeresett, de nem találtak nála semmit. Érdekes részlet, hogy ugyan a cikkben említi, hogy pszichológushoz is, ám ennek a vizsgálatnak az eredményeiről nem számol be, csak a fizikai tesztekről. 

A barna lények visszatérnek

Az idegenek 1995 novemberében újra megjelentek nála. Egyszer hajnaltájt kék fény árasztotta el a szobáját, Spöttle ekkor már azonnal tudta, hogy visszatértek. Előbb egy homályos női alakra lett figyelmes, a következő képen viszont már egy kertben állt, az égen két repülő objektumot pillant meg, majd teljes filmszakadás következett. A nő egyébként ugyanaz volt, mint akit 1990-ben is látott a jordániai utazáson. Beszélgettek is, de a beszélgetésből egy szóra sem emlékszik. Az utolsó emléke az volt, hogy ágyon fekszik, az arcától 30 centire pedig egy kis alak fura grimasszal bámul rá, majd betakarja.

A 444 megkereste Spöttlét, aki nem azt mondta, nem szeretne a témában nyilatkozni, de az UFO-k és a bevándorlás közötti összefüggésekről feltett kérdésre annyit elmondott: "Visszatekintve a kb., 20-25 évvel ezelőtti érdeklődésemre, meg azóta olvasott könyvekre és cikkekben a témában, soha semmilyen formában nem merült az fel, ha esetleg léteznek más civilizációk, akik látogathatják a földet, beleszóltak volna politikai folyamatokba, vagy társadalmi változásokba."

Spöttle először 2001 novemberében jelent meg a magyar médiában terrorizmus-szakértőként, akkor a Magyar Nemzet hasábjain írt az amerikai "elitkatonák" afganisztáni bevetéséről, ahol a katonák hadvezetést illető kritikáit ismertette forrásmegjelölés nélkül, majd a német rendőrség terrroelhárító osztagait hasonlította össze a Delta Force egységeivel. Spöttle számára azonban 2015-ben jött el a Kánaán. A szakértő a menekültkrízis kirobbanása óta nem győzi elégszer a nézőkbe, olvasókba sujkolni, hogy a migránsok 99 százaléka nem hajlandó beilleszkedni, a mindent elhallgató német sajtó pedig - ami szerinte már a legalja az újságírásnak - levadássza azt, aki beszélni mer az igazságról. Magyarországon mindenesetre nincs vadászat, aki Spöttlére kíváncsi, annak elég bekapcsolnia a teszőleges kormányközeli csatornát. Gyurcsók Józsefet közben valószínűleg megeszi a sárga irigység.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Shane Tusup Hosszú Katinka olasz ellenfelével szövetkezik, de egy 15 éves magyar úszótehetséggel is bizonyítani szeretne

Shane Tusup Hosszú Katinka olasz ellenfelével szövetkezik, de egy 15 éves magyar úszótehetséggel is bizonyítani szeretne

Orbán Viktor is alig talál szavakat arra, amit az alkotmányos jogállammal művel

Orbán Viktor is alig talál szavakat arra, amit az alkotmányos jogállammal művel

Felrúgott egy ismeretlen nőt az Örs vezér terén, keresi a rendőrség

Felrúgott egy ismeretlen nőt az Örs vezér terén, keresi a rendőrség

Augusztus 20-a: rémálom lesz a közlekedés Budapesten

Augusztus 20-a: rémálom lesz a közlekedés Budapesten

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

Komoly biztonsági rést találtak a Bluetooth-technológiában, rengeteg eszköz lehet veszélyben

Meghalt egy 10 hónapos kislány, akit anyja bántalmazott Kunmadarason

Meghalt egy 10 hónapos kislány, akit anyja bántalmazott Kunmadarason