szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Keserű, szinte gyászos hangvételű címekkel és vezető anyagokkal jelentek meg csütörtök reggel a kormánypárti napilapok, miután tegnap kiderült, Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól.

"A baloldal ismét elárulta a nemzetet" – írta címoldalán a Magyar Hírlap, a Magyar Idők pedig "Az ellenzék széttörte olimpiai álmainkat" címmel közölt vezető anyagot a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról.

Orbán Viktor kedvenc lapja, a Nemzeti Sport lakonikusan annyit írt a címlapon, hogy "Volt egy álmunk".

©

Ahogy beszámoltunk róla, a miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének szerda esti találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

A budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról helyi népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom múlt pénteken adta le a népszavazáshoz szükséges 138 ezer aláírásnál jóval több, 266 151 aláírást, jelenleg ezek ellenőrzése folyik a Fővárosi Választási Irodában.

A Momentum Mozgalom pedig a pályázat visszavonása után közölte, hogy "a magát nemzetinek hazudó kormány most vette semmibe 266 ezer választópolgár akaratát és gyáván elfutott".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Győzött a a Manchester City, előnyben a Real Madrid

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát