szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Idők értesülése szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyebek mellett a budapesti körzetek felét ajánlotta fel az LMP-nek, az ökopárt társelnöke viszont azt mondta, hogy semmiféle ajánlatot nem kaptak sem Botka Lászlótól, sem Molnár Gyula MSZP-elnöktől.

Állítólag a budapesti körzetek felét, Pest megyében bármelyik körzetet, a közös listán pedig a harmadik helyet kínálta az LMP-nek Botka László az ökopárttal folytatott egyeztetésen – legalábbis így értesült szocialista forrásokból a Magyar Idők.

Botka László múlt szerdán, elsőként az LMP-vel tárgyalt a lehetséges összefogásról, ami azért volt meglepő, mert az ökopárt két kongresszusán is úgy határozott, hogy mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít, és önállóan indul. Szél Bernadett és Hadházy Ákos társelnökök erre hivatkozva nemet mondtak a szegedi polgármesternek, aki ennek ellenére nem tett le az együttműködés lehetőségéről.

Szél Bernadett a lapnak most azt mondta, semmiféle ajánlatot nem kaptak Botka Lászlótól, illetve a vele tárgyaló Molnár Gyula MSZP-elnöktől. Jelezte azt is: ilyen egyezkedésekben nem vesznek részt.

Szintén a Magyar Idők értesülése az, hogy az MSZP-ben egy hónapot hagynak arra, hogy kiderüljön, hány új szavazót hozott a pártnak Botka László tárgyalássorozata, és a kérdésről állítólag saját felmérést is készíttetnének.

A Népszava szerint szerdán folytatja tárgyalásait Botka László, aki Molnár Gyulával együtt Juhász Péterrel, az Együtt vezetőjével is asztalhoz ül. A lap emlékeztet, hogy az LMP kemény elutasítása és a Demokratikus Koalíció sértődöttsége után múlt héten még az Együttől is közölték: nem tervezik, hogy közös választási listát állítanak 2018-ban más baloldali pártokkal, így főként az MSZP-vel, és egyelőre a Párbeszéd sem igazán tűnik lelkesnek ebben az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!