szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb kanyarós esetről szerzett tudomást a hvg.hu, méghozzá nem Makón, hanem az ország másik csücskében, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház-Tégláson. A hírt nem erősítették meg, mert a kórház egyáltalán nem nyilatkozik. Forrásunk szerint román kamionosoktól kapta el a magyar férfi a fertőző betegséget.

Állítólag román kamionosok gumiját szerelte – vesztére – az a férfi, akinél ezt követően kanyaró tüneteit diagnosztizálták Hajdóhadház- Téglás körzetében – állítja névtelenséget kérve egy helyi forrásunk. A férfi rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá, majd mentővel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet fertőző osztályára. Sikerült elérnünk a kórház infektológia osztályát, de nem tudtuk megerősíttetni információnkat, mert az orvos csak azt ismételgette, hogy nem nyilatkozik. Más illetékest, illetve az intézmény vezetőit viszont már nem lehetett elérni a kórházban.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője pont csütörtöki tájékoztatóján beszélt arról, hogy a szerda délutáni adatok alapján eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint, de ez a szám még változhat. Azt is elmondta, hogy a makói kórházban – ahol először jelent meg a betegség - vélhetően egy romániai beteg miatt kezdődött a fertőzés.

Itt tájékozódhat részletesen a kanyaróról!

Kanyaró okozta kiütések - képünk illusztráció!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhalasztják a szeptemberre tervezett POSZT-ot is a koronavírus miatt

Elhalasztják a szeptemberre tervezett POSZT-ot is a koronavírus miatt

Ismét száz fölött a napi fertőzöttek száma Ausztriában

Ismét száz fölött a napi fertőzöttek száma Ausztriában

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk

Magyar agykutatók rájöttek, mi zajlik a kutyák agyában, miközben beszélünk hozzájuk