szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az LMP felháborodott a közmédia egy műsorán, ám az erről szóló, tiltakozó közleményüket nem hajlandó leközölni az MTI Országos Sajtószolgálata. A közmédia bírálata ugyanúgy tiltott téma, mint Tiborcz István vagy éppen Habony Árpád.

A lúgos támadás miatt elítélt orvossal sugároz egy riporot ma este a közmédia, a beharangozó alapján többen úgy vélik, elkövetőmentegető műsor lesz, aminek rendkívül rossz az üzenete. B. Krisztián másodfokon 9 éves börtönbüntetést kapott, a többi között életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Az LMP társelnöke, Szél Bernadett egy közleményben akarta felszólítani a köztévét, hogy haladéktalanul vegye le a műsorról a B. Krisztiánnal készült interjút. A politikus szerint a Kékfény beharangozója nyilvánvalóvá teszi, hogy a cél az elítélt mentegetése, az erőszak relativizálása és a közvélemény manipulálása. A riportot azzal reklámozzák, hogy most először beszélnek a bűnügyről a közellenség szemszögéből, és hogy a hívő, nagycsaládos orvos az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát.

Szél szerint a műsor törvénybe ütközik – ugyanis szerinte megsértik az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát –, ezért ha leadják, a Médiahatósághoz fordul a párt. Az ellenzéki politikus nem felejti el megemlíteni, hogy állítólag az orvos, B. Krisztián Mikola István volt fideszes egészségügyi miniszter rokona, akit mosdatni akar a közmédia.

A párt erről egy közleményt akart kiadni az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, azonban ezt az állami hírügynökség megtagadta, a szabályzat egyik pontjára hivatkozva. "Jogunk van az érdekeinket sértő közlemény kiadását megtagadni" – közölte a sajtóosztály vezetője, Kobza Miklós az LMP-nek küldött válaszban. Azt is hozzátette, nem mentegetik az elítélt orvost, nem is próbálják felmenteni a bűne alól, a műsorban nem lesz áldozathibáztatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága