szerző:
MTI

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetést kapott az ivádi lány gyilkosa.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön az Ivádon 2015. március 5-én elkövetett gyilkosság vádlottjára. A bíróság jogerős döntésével jóváhagyta az elsőfokú ítéletet.

K. Zs. S. legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, a férfit tíz évre a közügyektől is eltiltották.

2015 márciusában P. K., a 18 éves áldozat Salgótarjánból haza akart utazni Bátonyterenyére. A vádlott, aki látásból ismerte a lányt, felajánlotta, hogy hazafuvarozza a kocsijával. Menet közben megkérdezte a lányt, hogy ötezer forintért hajlandó lenne-e vele lefeküdni. A lány az ajánlatra nem válaszolt, hallgatását a vádlott beleegyezésnek vélte, ezért a főútról lekanyarodott, és Ivád külterületén egy dűlőnél megállt.

A helyszínen mindketten kiszálltak a kocsiból. A lány a vádlott szexuális közeledését elutasította, emiatt a férfi csalódott és dühös lett. A lányt egy alkalommal arcon ütötte, majd egy rúdszerű, de éles eszközzel a fején többször megütötte. A gyilkos szerszám nem került elő a nyomozás során.

A lány a földre került, ekkor a vádlott újra ütést mért a halántékára. A koponyatörés miatt a lány eszméletét vesztette, és az ehhez társuló kivérzéses sokk okozta később a halálát. Az életét azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A férfi visszaült az autójába, de úgy észlelte, hogy a lány még él, ezért megfordult a kocsival, és folyamatos gázadással ráhajtott a földön fekvő testre. Majd visszatolatott, és elindult Salgótarjánba.

A sértett még életben volt, amikor az autó ráhajtott.

Korábbi hírek szerint az akkor 37 éves elkövetőt korábban már büntették szexuális bűncselekményért. Amikor lebukott, vele volt az élettársa is, de nem tudni, hogy a nő tudott-e a kegyetlen gyilkosságról. Őrizetbe vétele után a férfi részletes beismerő vallomást tett. Amikor a lány holttestét 2015. március elején megtalálták, a brutális fejsérülés miatt bántalmazásra gyanakodtak a hatóságok, de sérülései jellege miatt az is felmerült, hogy elgázolták.

A férfi elfogásáról videót is közzétett a rendőrség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!