szerző:
hvg.hu

Felmentettek egy papot a szolgálat alól, mert állítólag nem tud elszámolni a plébánia pénzével Mohácson – így értesült a Szabad Pécs. Úgy tudják, több millió forint tűnhetett el. A Pécsi Egyházmegye az RTL Híradó kérdésére csak annyit közölt, hogy belső vizsgálatot folytatnak az ügyben. A rendőrség szerint hozzájuk nem érkezett feljelentés.

A Szabad Pécs írta meg először, hogy felmentették a plébánost, mert nem tudott elszámolni minden forinttal, amit a plébánia kezelt. A portál újságírója, Babos Attila szerint a Pécsi Egyházmegye a több millió forint eltűnéséről szóló értesülésüket nem cáfolta és nem is erősítette meg.

Az RTL Híradó megkérdezte a Pécsi Egyházmegyét, hogy hiányzik-e pénz a mohácsi plébánia kasszájából, és ha igen, mennyi. Csak annyit válaszoltak egy közleményben, hogy az ügyben előzetes vizsgálat van folyamatban, és amíg azt nem zárják le, nem nyilatkoznak.

A tudósítás szerint a mohácsiakat megosztotta a pap felmentésének híre. Próbálták elérni az érintett plébánost is, de nem tudták.

A rendőrség szerint hozzájuk nem érkezett feljelentés az ügyben, és egyelőre nem tudni, az egyházmegye szándékozik-e feljelentést tenni.

Az RTL Híradó emlékeztetett: a Pécsi Egyházmegyében egy héten belül ez a második botrány. Múlt héten visszaadta a reverendát a kozlármislenyi püspök, miután a megyéspüspöknek egy olyan kapcsolatot vallott be, ami nem összeegyeztethető a papi hivatással.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Tiltott kapcsolat miatt adhatta vissza a reverendát egy fiatal pap Baranyában

Azonnali hatállyal felfüggesztett a papi szolgálat alól a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke egy papot, aki súlyos erkölcsi okokra hivatkozva saját maga kérte az elbocsátását – derül ki a püspök közleményéből. Azt nem árulta el, pontosan mi történt. A Szabad Pécs nevű Facebook-oldal állítása szerint a plébánosnak egy gimnazista fiúval volt viszonya.