szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A harmadfokú eljárásig biztosan előzetesben marad a lúgos támadásért elítélt orvos.

Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és kedden 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását a budai orvosnak, aki a vád szerint 2013-ban megtámadta, elkábította, majd maró lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét – írja a Velvet.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték március 10-én a támadás miatt, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetése ellenére szabadon engedték, és ez ellen három nappal később fellebbezett az ügyészség – emlékeztet a portál.

Az orvos egyébként Mikola István volt egészségügyi miniszter unokaöccse. A bíróságon az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét, és egyebek mellett azt állította: azért áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete. Ezt bizonygatta akkor is, amikor neve és arca vállalásával interjút adott a Kékfény című műsornak. Áldozata a 444.hu-nak mondta el, hogy próbál talpra állni a trauma után.

A Velvet információi szerint a rendőrök Bene Krisztiánt kedd este először a budaörsi házában keresték, de nem volt otthon, így a családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre.

Kónya István, a Kúria szóvivője megerősítette, hogy előzetesbe került az orvos. A döntés jogerős, így a harmadfokú bírósági eljárásig biztos, hogy előzetes letartóztatásban marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Irán szerint terrorakció miatt halt le egy nap után az urándúsítójuk

Irán szerint terrorakció miatt halt le egy nap után az urándúsítójuk

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban