szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balaton Soundon tavaly júliusban történtek ügyében indított nyomozásról továbbra is alig mondanak valamit a hatóságok, de egy fontos szálat most megerősített az ügyészség a Velvetnek.

A Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette miatt nem, csak kábítószer birtoklásának vétsége miatt nyomoz – tudta meg a Velvet a Somogy Megyei Főügyészségtől. A nyomozás határideje április 9-én jár le, de azt újabb két hónappal meghosszabbították.

A portál megkereste kérdéseivel a Somogy Megyei-Rendőr-főkapitányságot is, de onnan most is csak annyit közöltek, hogy az eljárás folyamatban van, ezért nem áll módjukban válaszolni.

Kilenc hónap telt el azóta, hogy három ájult lányt találtak a Balaton Soundon, a DVBBS nevű együttes öltözőjében. A szervezők tavaly július 14-én, a fesztivál Facebook-oldalán ismerték el, hogy az együttes tagjai a koncertjük után több lányt is behívtak az öltözőbe, ahol „méltatlan és tisztázatlan körülmények között rosszul lettek″.

A rendőrség eleinte még azt közölte, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Egy nappal később, július 15-én ezt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság már ezt úgy finomította: „a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértő került kirendelésre.″

Az együttes tagjait, és két alkalmazottukat a rendőrök tavaly július 10-én állították elő. Hármuk estében a gyorsteszt pozitív lett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, a negyedik társukat pedig tanúként hallgattak ki. Az eljárás alatt mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A Velvet kereste az együttes ügyvédjét is, egyelőre nem érte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Szégyellik az egészet" – üzent az egyik Balaton Sound-os lány

Nagyon bántja a Balaton Soundon feltehetően begináztatott lányokat, hogy könnyűvérűeknek nézik őket; nem szexelni, hanem a buli kedvéért mentek a DVBBS öltözőjébe. Maguk sem értik, miért voltak ilyen óvatlanok. Előbb-utóbb ki kell derülnie, mi történt, mert a backstage be van kamerázva.

Bihari Ádám Itthon

Bilincsben vitték a reptérről Siófokra a Balaton Sound fellépőit

Szinte észrevétlenül próbált megpattanni a Balaton Soundról az a kanadai zenekar, amelynek öltözőjében magatehetetlen lányokat találtak a koncert után. A zenekar tagjait bilincsben hozták vissza a reptérről a rendőrök. Úgy tudjuk, használt óvszert találtak a helyszínen, de a rendőrség korábban azt mondta, nem merült fel nemi erőszak gyanúja. Videókamera nincs az öltözőben, viszont egészen biztosan készült egy közös szelfi.

MTI / hvg.hu Itthon

Orvosszakértőt rendeltek ki a Balaton Sound-nyomozásban

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történtekkel kapcsolatban, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka