szerző:
MTI / hvg.hu

Egy férfi legalább ötvenhatszor szúrt meg késsel egy nőt, aki visszautasította őt. A tárgyaláson bocsánatot kért, de a bíróságot ez nem hatotta meg.

Életfogytiglanra ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki tavalyelőtt márciusban halálra szurkálta egyik ismerősét, egy szentendrei nőt.

A férfi Angliában dolgozott, 2014 novemberében ismerkedett meg a nővel, és viszonylag ritkán találkoztak. A férfi szerelmes lett, közös jövőt tervezett a nővel, de ő ezt elutasította. 2015 márciusában hazajött Magyarországra, és folyamatosan kérlelte a nőt, hogy találkozzon vele, aki ebbe végül nagy nehezen belement.

A középkorú nő aznap éjjel két gyermekével volt otthon. Beengedte a férfit, de hamar összekaptak. A férfi hirtelen előkapott egy kést, és legalább ötvenhatszor megszúrta őt, főként a mellkasán és a nyakán. Rövid időn belül meghalt az asszony.

A férfi elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Később becsöngetett egy házba, és segítséget kért az ott lakóktól.

Az elsőfokú ítélet szerint a gyilkos legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az RTL Híradó tudósítása szerint az asszony holttestét a 17 éves fia találta meg. A gyilkost sokáig kórházban ápolták, ott került előzetesbe. A férfi a tárgyaláson bocsánatot kért a hozzátartozóktól. A vádlott ügyvédje, Varga Zoltán szerint a bíróság túl szigorú büntetést szabott ki. A másodfokú tárgyalás időpontját még nem tudni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!