szerző:
hvg.hu

Mire fel a nagy tömegelégedetlenség? A kormány(hű sajtó) megcáfolhatatlan érvei: Soros és még több Soros.

Úgy viselkedik a kormányhű napilap, mintha valóban elhinné, hogy háttérhatalmak munkálnak a vasárnapi tömegmegmozdulás (és egyáltalán, minden kormánykritikus akció) mögött. Hétfői vezető anyagunkban azt írtuk, Orbán Viktor a Békemenetből kiindulva el sem tudja képzelni, hogy ekkora tömeg (vasárnap 80 ezren mozdultak meg a CEU-ért) magától mozduljon, ezért még keményebben bele fog állni a Soros elleni kampányba és a CEU ledarálásába.

A Magyar Idők már hallott erről, hétfői számuk legalábbis nem habozott az olvasók tudtára adni, ki áll tulajdonképpen minden mögött. A 2-3. oldalon csak a két publicisztikából maradt ki valahogy Soros György neve.

Kattintásra megnő a kép
©

1. Az első cikkben Németh Szilárd Fidesz-alelnököt idézték, aki szerint a tüntetést Soros "által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták".

2. A könyvbemutató cikkben a termelési riportba illő kép a legjobb: a "Pestisracok.hu vezetői" érdeklődve forgatják Andreas von Réti George Soros című alkotását. A Soros a felborult egyensúlyt szereti cím is önmagáért beszél.

3. A 2. oldal harmadik cikke sem maradt Soros nélkül: az LMP civiltörvénnyel kapcsolatos kezedményezéséről beszámolva mintegy mellékesen megemlítik, hogy "a Soros György érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) is a törvényjavaslat visszavonását kéri".

4. De még nem világosodtunk meg eléggé, ezért van a 3. oldal, amely segít megtalálni az utat: Műbalhé a CEU-ügy, és kész. Tóth Gy. László politológus megállapítása szerint "erősen átpolitizált ügyről van szó", illetve

azok a hazai és nemzetközi erők, amelyek az emberi jogi fundamentalizmust, a másság kultuszát és minden egyebet – ami a nyitott társadalommal, Soros György rögeszméjével összefügg – képviselnek, úgy gondolják, hogy valami rendkívüli méltánytalanság éri őket.

5. A KDNP-s Hollik István mint fő migránsügyi szakértő mutat rá: Soros György emberei "a vonal mindkét végén ott vannak a migránsbizniszben", nemcsak segítik az illegális bevándorlást, de AKÁR tízmilliárdokat is kereshetnek rajta. Hogyan? Hát a világ-összeesküvő strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága segítségével, amelyet nyilván nem a jog, hanem Soros bütykös kezei irányítanak, amikor megvert és jogalap nélkül fogva tartott menedékérők ügyében döntést hoz.

6. Keretes írás ugyan, de külön téma: támadják a konzultációt! A "Soros György által támogatott 444.hu" írt arról, hogy orosz keresőgépezet kódját rejti a nemzeti konzultációs oldal. "A támadások elkerülése érdekében a kormány arra kérte a fejlesztőket, ezt a technikai funkciót kapcsolják ki."

Pilhál György és Orbán János Dénes a véleményműfajban alkotott a lapba, az ő írásaikból ma kimaradt Soros György. Talán mert a Soros jelentette fenyegetés a tények (az alternatív tények) világába tartozik.

Ez tehát a napilap hétfői számának 2-3. oldala. Azért a címlapon is képbe helyezik az érdeklődöket, mi is történt pontosan vasárnap Budapesten:

©

Pedig ha itt gépezet van, és beindult, az nem Soros Györgyé. Ennek a gépezetnek a Magyar Idők fontos alkatrésze.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!