szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már egy év sincs hátra a következő választásokig; a voksolást április 8-ra írhatják ki.

Erről két kormányközeli kutatóintézet első embere, a Nézőpont Csoportot irányító Mráz Ágoston Sámuel, és a Publicus Intézet ügyvezetője, Pulai András beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

A dátumot Mráz nevezte meg. Mint mondta, ez lenne a logikus, már csak azért is, mert az előző parlamentet is áprilisban választottuk meg – 2014. április 6-án –, vagyis a mandátuma matematikailag akkor jár le.

Pulai is logikusnak tartja az időpontot – egy héttel húsvétvasárnap után –, amikorra a március 15-i forradalmi hangulat már elmúlik. Szerinte a húsvéti időszakban a kormánynak sokkal több lehetősége van kampányolni, mert néhány segítsége is akad, ami egyébként más időszakban nem. "Logikusnak tűnik arra az időszakra tenni a választást."

Néhány nappal ezelőtti cikkünkben mi is megírtuk, hogy az április 8-i dátum a legvalószínűbb időpont a 2018-as választásokra.  A cikkben arra is kitértünk, mi várható az addig hátralevő egy évben Orbán Viktor és Simicska Lajos szembenállásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton Itthon

Egy év szükségállapot: eljön az Orbán–Simicska-atomháború kora?

Épp egy év múlva választunk. A várakozások szerint Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja majd ki a választásokat, és az április 8-a. Mi vár ránk az előttünk álló 365 napban? Lengyel László legyen a lábán, aki tippelni mer. Mi azért felöltöttük a szürke kardigánt, és számba vettük a lehetőségeket.

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja