szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 31 éves gyöngyös férfinak nincs orvosi végzettsége, mégis dr. R. Rita Tímeaként látott el betegeket egy Nógrád megyei faluban.

Kuruzslás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy gyöngyösi férfi ellen, aki nőnek és orvosnak adta ki magát – közölték a Nógrád Megyei Főügyészségtől csütörtökön.

Tavaly nyáron megismerkedett egy férfival, akinek dr. R. Rita Tímea néven mutatkozott be és azt hazudta, hogy orvosként dolgozik, korábban több kórházat vezetett, pedig nem is volt orvosi végzettsége.

A megismerkedés után a férfi otthonában tartott "orvosi ügyeletet" úgy, hogy a héhalmi orvosi ügyelet pótorvosának adta ki magát. 2016 júliusától augusztus végéig 22 óra és 5 óra között több embert is rendszeresen orvosi ellátásban részesített.

A hozzá forduló betegeket megvizsgálta, a betegségüket "diagnosztizálta", és "kezelte" is őket. Egyik betegének a fájó nyakát például krémmel megmasszírozta, és injekciót adott be neki. Annak a betegének, aki szédülés miatt fordult hozzá, azt állította, hogy a mobiltelefonjával megmérte a vérnyomását és EKG-vizsgálatot végzett rajta. Ez alapján korábbi szívritmuszavart diagnosztizált és nyugtató szedését javasolta neki.

Más betegei esetében szintén úgy tett, mintha a mobiltelefonja segítségével ultrahangos vizsgálatot végzett volna, egy egyébként nem terhes nőről pedig megállapította, hogy 3 hét és 6 napos terhes.

Az álorvos végül egy lakossági bejelentés után bukott le.

A Pásztói Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a több mint százezer forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta vádiratában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra