szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bács-Kiskunban több mint 25 ezer fogyasztónál nincs már áram, a helyreállításon folyamatosan dolgoznak. A miskolci vasútvonalon utazók is nagyon rosszul jártak.

A rendkívüli időjárás miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság operatív törzset működtet. Mukics Dániel helyettes szóvivő szerint éjfél óta országszerte körülbelül 120 riasztást kaptak a tűzoltók. Főként balesetek, kidőlt fák, leszakadt faágak és villamosvezetékek miatt kérték a segítségüket.

A legtöbb riasztás Bács-Kiskun, Csongrád, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban futott be hozzájuk.

Bács-Kiskun megyében már 31 településen van áramszünet, ez több mint 25 ezer fogyasztót érint. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon.

Havas lett a bácsalmási gólyák fészke
©
Hónyúl Biatorbágyon
©

Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket vagy sérült közműhálózatot lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot – hívták fel a figyelmet.

Az Időkép térképe szerint 13 óra előtt a keleti és a középső országrészben inkább eső, Észak-Dunántúlon hó, délen havas eső hullott. A Mátrában van, ahol majdnem 30 centiméteres már a hóréteg.

Az erős szél miatt továbbra is első- és másodfokú riasztás érvényes a Dunántúl több járására.

Javult is, meg nem is a vasúti helyzet

A miskolci vasútvonalon Gödöllő és Aszód között fák dőltek a sínekre, továbbra is jelentős késésekre kell számítani. Ugyanezen a vonalon korábban Gödöllő és Isaszeg között leszakadt a felsővezeték. A gödöllői állomáson nincs áram a felsővezetékben. A vonatok Isaszegnél és Aszódnál, illetve Gödöllőnél várakoznak, az utasoknak jelentős késésekkel kell számolniuk. Ha hosszabb ideig elhúzódik a helyreállítás, pótlóbuszokat állítanak forgalomba.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon Abony és Szolnok között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Ott korábban egy műszaki hibás tehervonat miatt csak az egyik vágányt használhatták a szerelvények.

A Soltvadkert-Pirtó-Kiskunhalas szakaszon újraindult a vonatközlekedés, miután eltávolították a sínekre és a vezetékre esett faágakat. Nem kell már pótlóbuszokkal utazni, a menetrend folyamatosan helyreáll a Budapest-Kelebia vonalon – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Videót küldött a Hold felszínéről a kínai szonda, már gyűjti a mintákat

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók