szerző:
hvg.hu

Súlyos állításokat tett Gyurcsány Ferenc az ATV-ben Orbán Viktorról.

A DK pártelnöke, miután a héten egy békéscsabai fórumon hasonló kijelentést tett, az Egyenes beszéd stúdiójában is elmondta: azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök legfőbb pártfogója, mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált.

Gyurcsány Ferenc sok részletet nem árult el, de annyit igen: többet tud, mint amennyit most megoszthat a nézőkkel.

Szerinte, "hacsak nem feltételezzük, hogy a miniszterelnök mentálisan megbomlott", amit ő nem tesz, akkor muszáj arra gondolni, hogy valami racionális ok lehet a háttérben.

"Tudok valamit: hogy oroszok szembesítették a miniszterelnököt bizonyos tényekkel, dokumentumokkal, amelyek meglehetősen kínosak rá nézve ahhoz, hogy legalábbis ötször megfontolja, hogy teljesítse Putyin elnök kéréseit" – mondta Gyurcsány.

Amikor a műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte tőle, hogy arra utal-e, amit Simicska Lajos is szeret sejtetni, hogy Orbánt valamikor beszervezték, a pártelnök talányosan csak annyit válaszolt: "még ez is meglehet". Majd hozzátette, hogy látta is a kompromittáló dokumentumot.

Rónai erre felvetette, hogy ha Gyurcsány tudja, hogy Orbán zsarolható, és Vlagyimir Putyin a kezében tartja, akkor kötelessége lenne ezt jelezni. Persze, ha bizonyítani is tudja az állítását. "Szerintem ezek a vádak bizonyíthatóak" – jelentette ki erre a DK-s politikus, megjegyezve: ehhez az kell, hogy e dokumentumok birtokosai hajlandóak legyenek a papírokat egy igazságszolgáltatási folyamatban átadni a magyar hatóságoknak, és nemcsak betekintést engedni beléjük.

A műsorvezető ezen a ponton másodszor is megemlítette, hogy talán Simicska Lajos is erre utalt korábban, amire Gyurcsány úgy reagált: "nem tudom, miről beszél Simicska Lajos, Simicska Lajossal életemben még egy légtérben sem voltam".

Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e konkrétabbnak lennie, bizonyítékokkal alátámasztani a kijelentéseit, a politikus azt válaszolta:

A miniszterelnök úr van abban a helyzetben, hogy bepereljen ezért a vádért, ha úgy gondolja, hogy nem állja meg a helyét, amit mondok. És akkor igazságszolgáltatási folyamatban be fogom tudni bizonyítani az igazamat."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap, amely már többször is megváltoztatta Németországot

A nap, amely már többször is megváltoztatta Németországot

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Menekültekkel fotózkodott a pápa

Menekültekkel fotózkodott a pápa