szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyos állításokat tett Gyurcsány Ferenc az ATV-ben Orbán Viktorról.

A DK pártelnöke, miután a héten egy békéscsabai fórumon hasonló kijelentést tett, az Egyenes beszéd stúdiójában is elmondta: azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök legfőbb pártfogója, mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált.

Gyurcsány Ferenc sok részletet nem árult el, de annyit igen: többet tud, mint amennyit most megoszthat a nézőkkel.

Szerinte, "hacsak nem feltételezzük, hogy a miniszterelnök mentálisan megbomlott", amit ő nem tesz, akkor muszáj arra gondolni, hogy valami racionális ok lehet a háttérben.

"Tudok valamit: hogy oroszok szembesítették a miniszterelnököt bizonyos tényekkel, dokumentumokkal, amelyek meglehetősen kínosak rá nézve ahhoz, hogy legalábbis ötször megfontolja, hogy teljesítse Putyin elnök kéréseit" – mondta Gyurcsány.

Amikor a műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte tőle, hogy arra utal-e, amit Simicska Lajos is szeret sejtetni, hogy Orbánt valamikor beszervezték, a pártelnök talányosan csak annyit válaszolt: "még ez is meglehet". Majd hozzátette, hogy látta is a kompromittáló dokumentumot.

Rónai erre felvetette, hogy ha Gyurcsány tudja, hogy Orbán zsarolható, és Vlagyimir Putyin a kezében tartja, akkor kötelessége lenne ezt jelezni. Persze, ha bizonyítani is tudja az állítását. "Szerintem ezek a vádak bizonyíthatóak" – jelentette ki erre a DK-s politikus, megjegyezve: ehhez az kell, hogy e dokumentumok birtokosai hajlandóak legyenek a papírokat egy igazságszolgáltatási folyamatban átadni a magyar hatóságoknak, és nemcsak betekintést engedni beléjük.

A műsorvezető ezen a ponton másodszor is megemlítette, hogy talán Simicska Lajos is erre utalt korábban, amire Gyurcsány úgy reagált: "nem tudom, miről beszél Simicska Lajos, Simicska Lajossal életemben még egy légtérben sem voltam".

Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e konkrétabbnak lennie, bizonyítékokkal alátámasztani a kijelentéseit, a politikus azt válaszolta:

A miniszterelnök úr van abban a helyzetben, hogy bepereljen ezért a vádért, ha úgy gondolja, hogy nem állja meg a helyét, amit mondok. És akkor igazságszolgáltatási folyamatban be fogom tudni bizonyítani az igazamat."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Virológus a kínai vakcináról: Jó lenne, ha látnánk a tényeket!

Virológus a kínai vakcináról: Jó lenne, ha látnánk a tényeket!

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában