szerző:
hvg.hu

Bár a rendőrség még nem találta meg a tavaly év végi interjúhekkelés felelősét, öt embert lapátra tettek a kiadónál. Mégis maradt még, aki tréfálkozni próbál. Ezúttal a digitális előfizetők csodálkozhattak.

 Április 1-jén, a bolondok napján újra kiküldték FejerDigital előfizetőinek azt az Orbán Viktor-interjút, amelybe ismeretlen személy oda nem való mondatokat csempészett – értesült a 24.hu.

Emlékeztetőül, a karácsonyi miniszterelnöki interjúban a következő mondatokat adták Orbán Viktor szájába:

  • mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket
  • az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A kórházi hullák száma is emelkedik.
  • a korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk.
  • azt kívánom, hogy minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelmezéséhez.

A 24.hu közzétette a Megjelent a friss lapszám! tárgyú e-mailt, amelyben az olvasók a 2016. december 24. linkre kattintva megkapták a tavalyi lapszámot, benne az ominózus interjúval. Egy, a kiadó rendszerét ismerő forrás szerint valakinek tudatosan kellett beavatkoznia, hogy az áprilisi tréfa megtörténhessen. Az illető tudta, hogy melyik rendkívüli eseményeknek fenntartott könyvtárba kell tenni a régi lapszámot tartalmazó fájlt ahhoz, hogy a program szétküldje azt az előfizetőknek.

A linkről azóta leszedték az átírt interjút, mert a tréfa viszonylag hamar feltűnt a kiadó vezetésének. A lap kereste a Pannon Lapok Társaságát (PLT) – amelyet a Népszabadság bedöntése előtt néhány héttel vett meg az azóta Mészáros Lőrinchez vándorolt Mediaworks Kiadó –, de nem kommentálták a hírt.

A lap úgy tudja, az újabb hekkelés miatt a rendőrséget is kihívták a PLT-hez, de a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ezt nem erősítette meg, csak annyit közölt, hogy december 28-a óta tart a nyomozás az átírt interjú miatt információs rendszer vagy adat megsértésének gyanújával, ismeretlen tettes ellen.

Annak ellenére, hogy a rendőrség még nem találta meg a felelőst, a karácsonyi cikkhekkelés miatt öt munkatársat szinte azonnal lapátra tettek a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó kiadónál, mégis maradt még, aki viccelni próbál. A múlt év végén két főszerkesztőt, egy felelős szerkesztőt, egy lapszerkesztőt küldtek el, valamint azt a munkatársat, aki "a cikk módosításával közvetlenül kapcsolatba hozható". Közülük ketten munkaügyi pert indítottak a PLT ellen hitelrontás miatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csak egy apró jelölés, mégis nagyon fontos gumivásárláskor

Csak egy apró jelölés, mégis nagyon fontos gumivásárláskor

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Sérülés miatt idén már biztosan nem lép pályára James Rodriguez

Sérülés miatt idén már biztosan nem lép pályára James Rodriguez

Magyar férfi rabolt ki egy osztrák bankot, biciklivel vitte el a szajrét

Magyar férfi rabolt ki egy osztrák bankot, biciklivel vitte el a szajrét

Elő a téli gumival: hó még nincs, mégis ajánlott a hétvégéig gumit cserélni

Elő a téli gumival: hó még nincs, mégis ajánlott a hétvégéig gumit cserélni

Tessék, egy feladvány: találja meg a képeken az oda nem illő tárgyakat!

Tessék, egy feladvány: találja meg a képeken az oda nem illő tárgyakat!